3 maçta 16 golün atıldığı ilk hafta seyir zevki yüksek müsabakalara sahne oldu.

Nevşehir 2. Amatör Küme takımlarından Diyanet Gençlik Spor U-15 Futbol takımı ve 1. Amatör küme takımlarından Kapadokya Nevşehirspor lige fırtına gibi girdi.

Altı takımın katıldığı Nevşehir Amatör Küme U-15 liginde ilk hafta maçları oynandı.

Oynanan maçlar sonunda Nevşehir Diyanet Gençlik Spor, Apak Acıgöl sporu 6-1, Kapadokya Nevşehir spor Nevşehirspor Gençlik Kulübünü 3-2 yenerken Nevşehir Telekomspor sahaya çıkmayan Ortahisar Belediyesi Göremesporu hükmen 3-0 yendi.

Diyanet gençlik spor U-15 Futbol takımı lige çok iyi bir başlangıç yaptı ve Apak Acıgöl Spor takımını 6-1 yendi ve ilk hafta liderliğe yükseldi. Maça hızlı başlayan Diyanet spor nerdeyse yarı saha oynadığı maçta ilk yarıda gol bulamadı ve ilk yarı 0-0 bitti.

Maçın ikinci yarısına çok iyi başlayan Diyanet spor Umut Baysal ile 1-0 öne geçti. Bu gole Apak Acıgöl spor hemen cevap verdi ve skor 1-1 oldu.

Ataklarını devam ettiren Diges daha sonra Umut Baysal`ın yaklaşık 30 metreden attığı çok güzel bir golle 2-1 öne geçti.

Bu golden hemen sonra bu kez Diges?de Cebrail Şahin yine
25 metre uzaklıktan çok güzel bir gol attı ve durumu 3- 1?e getirdi.

Maçın 60.ve 64.dakikasında Şahin Neşeli ile iki gol daha bulan Diyanet Spor 5-1 öne geçti.

Karşılaşmanın 68. dakikasında ise gelişen Diyanet spor atağında Apak Acıgöl sporlu defans oyuncuları ceza sahası içinde oluşan karambolde topu uzaklaştıramadılar ve kendi kalelerine gol attılar.

Maçta bu golle 6-1 Diyanet sporun üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle ilk haftada Diges ligde 3 puan ve averajla liderliğe yükseldi. Bu maçta Diyanet sporda Şahin Neşeli, Rıdvan Karaoğlan ve Selim Balkan oynadıkları futbolla göze batan isimler oldular.

İlk 4 takımın play of oynayacağı U-15 liginde önümüzdeki hafta Diges, Kapadokya Nevşehir spor ile oynarken Apak Acıgöl spor ise Telekom Spor ile oynayacak.

Diğer maçta ise Nevşehir Spor GK Ortahisar belediyesi Göremespor ile karşılaşacak. Diges?de Kulüp Başkanı Adem Özbek yaptığı açıklamada

?Takımımız çok iyi bir futbol ortaya koydu. Oynadığımız futbolla galibiyeti hak ettik. Biz bu ligde final oynamak ve kazanmak istiyoruz.

Bunun için takımı Teknik Direktör Ali Özcan`a emanet ettik. Haftada iki gün idman yapan takımızın bazı eksik bölgeleri var.

Hocamızın raporu doğrultusunda takıma yeni oyuncular katabiliriz. Hedefimiz önce centilmenlik sonrada başarılı olmak.

Nevşehir futboluna hizmet etmek. Lige katılan bütün takımlara başarılar diliyorum? dedi. Haber: Erdal Kesici