22 Aralık 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 102. yılı nedeni ile düzenlenen program, Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kutlama programına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Dinçer Öğüt, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkan Vekili Dönsel Güler, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısı İlhami Çelik, Hacıbektaş İlçe Emniyet Müdür Vekili Yalçın Ayrancıoğlu, Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı Volkan Şentürk, ilçe daire amirleri,  okul ve kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki programın ardından Vali Becel ve katılımcılar Atatürk Evi Müzesini ziyaret etti.

Daha sonra Hacıbektaş Veli Kültür Merkezinde devam eden programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hacıbektaş Belediye Başkan Vekili Dönsel Güler ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Hacıbektaş Anadolu Lisesince hazırlanan oratoryo gösterisi ve Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi Aslı Selmanpakoğlu yönetimindeki koronun Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği müzik dinletisinin ardından program sona erdi.