İslam Ülkeleri yanıyor: Suriye, Irak, Filistin, Arakan, Pakistan, Mısır, Mali, Nijerya, Yemen, Orta Afrika Cumhuriyetleri!...

Çözüm: İslam Birliği, İslam´da birleşmek!...

Kur´an-ı Kerim´de  “Allah´ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın ve Allah´ın sizin üzerinizdeki nimetini düşünün. Sizler birbirinizin düşmanı iken O, kalplerinizin arasında muhabbet, sevgi meydana getirip yanaştırdı ad, nimeti sayesinde uyanıp kardeş oldunuz. Hem sizler, ateşten bir çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103) 
                Mü´minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah´tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz. (Hucurat Suresi, 10)
                Allah´a ve Resul´üne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, sonra içinize korku düşer , gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46) 
                İnkâr edenler birbirlerinin dostlarıdır. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)
                Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever.
 buyurmaktadır. (Saff Suresi, 4)

Sevgili Peygamberimiz de: "Hiçbiriniz, kendisi için arzu ettiği şeyi kardeşi için de arzu etmedikçe iman etmiş olmaz.” buyurmaktadır.

Dünya´nın süper güçleri, aralarında hiçbir ortak bağ olmadığı halde sırf ekonomik çıkarları için nasıl birleşebiliyorlarsa İslam Ülkeleri de; din, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde sorunların üstesinden gelmelidir, birlikten kuvvet doğar misali.

Hükümetimiz bu sorunu ve çözümünü iyi biliyor ki birçok koldan diplomatik atak başlatmıştır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet dönemi boyunca hiç ilgilenilmemiş İslam Ülkelerini 2016 Nisan´ında ziyaret etmiştir: Orta Afrika Ülkeleri; Mali, Gine Gana, Nijerya…

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; başta Afrika olmak üzere mazlum coğrafyalarla 100 yıllık hasrete son verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘´Biz dedelerimiz gibi Afrika halkını kucaklamak için oraya gittik. Mazlum halklarla 100 yıllık hasretimizi sona erdirmek için çalışıyoruz.´´ dedi.

İslam Ülkelerinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Mezhep ayrılığına tahammülü yoktur. Özellikle İran´ın mezhep ayrılığına son vererek İslam Ülkeleriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

26 Ekim 2016 tarihinde Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER İsviçre´de gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Birlik (PAB ) 135. Genel Kurulunda insan hakları ve sürdürülebilir kalkınma konulu oturumunda üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti. Konuşmasında Birleşmiş Milletlere üye 196 ülkenin Güvenlik Konseyi üyesi 5 ülke tarafından temsil edilmesinin adaletsizliğine değinen Gizligider katılımcılara Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın her platformda söylediği sözleri hatırlatıp ‘Dünya 5´ten büyüktür´  dedi.

                Gizligider; ‘´Değerli meslektaşlarım, 196 ülkeyi 5 ülkenin 2 dudağı arasına mahkûm edemeyiz. Bu beş ülke arasında Müslüman bir ülke var mı? Bütün kıtalar temsil ediliyor mu, Güney Amerika ve Afrika dâhil mi? Maalesef hayır. Böyle bir dünya nasıl adil olabilir?´´ diye sordu.  

                Ebubekir Gizligider; ‘´Dünya üzerindeki mazlumlar, kurbanlar ve tüm masum insanlar adına her platformda sıklıkla dile getirdiğimiz  “Dünya Beşten Büyüktür” çağrımız doğrultusunda, BM´nin günümüz gerçeklikleri ışığında kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması, adaletli temsilin sağlanması ve BM Güvenlik Konseyinin daha demokratik, şeffaf, etkin ve hesap verebilir bir işleyişe kavuşması için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.´´ diye sözlerine son verdi.

Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un ifadesiyle:

“Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez,

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”  

 

/resimler/2016-11/21/1207582861328.jpg