Ülkemizde yaşanan ayrılıkçı terör belası sebebiyle iyi değiliz. Hemen hemen her gün şehit cenazeleri geliyor. Ocaklar yanıyor. İçimiz kan ağlıyor.

     Küresel güçlerin el bebek gül bebek besleyip palazlandırıp güçlendirdiği bu illet gün gelir kendilerine dokunur.  Fakat terör sadece insanlara acı vermekle de kalmıyor. Toplumun huzurunu da yok etmeye çalışıyor. Amaçlanan da nitekim budur. Gayesine ulaşana kadar (nasıl ulaşacaksa?) kendi kendini infilak ettirene, insanların hayatlarını yok ederek ayakta kalmaya çalışıyor. Bu süreçte de ülkelere zararlar veriyor.

     Güzel ülkemiz Türkiye´mizde de bu hainlerin kaotik bir hava bulandırmasıyla turizm yara almaya başladı. Kendi bölgemize baktığımızda Avanos, Ürgüp ve havalisinde oteller eski günlerindeki doluluk oranından çok uzaktadır. Otellerde çalışanlar çıkarılıyor. Diğer taraftan da turistik eşya satıcıları, esnaflar da bu tedirginliğin bir sonucu olarak yüzleri asıktır!

     Kısacası turizm sektörü şimdilik biraz çıkmaza girmiş görünüyor. Gelecek günlerin neler getireceği bilinmez ama bir şeyler yapılmalıdır. Bir taraftan teröre karşı şümullü olarak daha dikkatli ve etkin mücadele edilmeli diğer taraftan da turizm sektörünü canlı tutmanın yollarına bakılmalıdır.

      Bu kapsam da 52. organize edilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bölgemiz için turizm açısından geçici de olsa bir fırsat olabilir. Malum olduğu üzer 25 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu´nun Kapadokya ayağı 154 kilometrelik parkurda yapılacak.

     Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu İstanbul´daki Çırağan Sarayı Balo Salonu´nda ev sahipliği yaptığı toplantıda Kapadokya´dan da söz etmiş.

     Başkan Müftüoğlu, Kapadokya´da katıldığı bir turnuvadan da bahsederken, insanların para vererek 1300 bisikletçinin o tura geldiğini söylemiş. Bisiklet sporunun, turunun tutkunları da vardır. Bir şekilde İlimiz iyi organize olarak ulusal televizyon kanallardan istifade etmelidir Yerel basın İlimiz için elinden geleni yapar. Önemli olan Nevşehir´de gerek bisiklet turu ve gerekse başka alanlarda kültür turizmi, bilimsel - kültürel sempozyumlar, paneller veya spor kulüplerinin devre arası veya sezon sonunda bölgemizi tercih etmeleri gibi etkinlikler düşünebilir.  Bölgemiz için beyin jimnastiği yapılarak daha başka etkinlikler ve aktiviteler gerçekleştirilebilir.

     Düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu´nun Kapadokya ayağı ilimiz turizmi anlamında iyi değerlendirilmelidir.