Kapadokya´da MHP milletvekili adayları basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. MHP Nevşehir Mv. 1. sıra adayı Mehmet Varol 2. sıra adayı Sait Yüksel ve İl Başkanı İlhan Kaya ile birlikte basın mensuplarının önüne çıktılar. Gözlemlediğim kadarıyla Mehmet Varol Nevşehir´in siyaset arenasına çıkarttığı yağız delikanlı. Siyasette politikada hedefleri idealleri olan adam bu hedeflerini bize anlattı, AKP´nin yanında olmalarının kendilerince haklı gerekçelerini ifade etti.

Varol profesyonel bir politikacı konu başlıklarına hâkim, partisinin politik vizyonunu tanımlamakta ve politikalarını ifade etmekte oldukça cesur ve başarılı. Varol´un gözlerinde memleket millet için istikbal vadettiğini fark ettim, genç adam. Sonra, siyasetin dili Varol´un lisanında ideolojik olmaktan öte daha rasyonel ve milletin politik beklentilerine yönelik söylemler hâkim.

Her seçimde seçmenin profili değiştiği oranda siyasetçi profilinin haklı olarak değişmiş olduğunu fark ediyoruz, Mehmet Varol´da bu değişimi yakalamış. Varol, partizan söylemlerden çok memleket için genelde ve yerel bölgeye yönelik ideallerini dile getirdi.

Varol´un değindiği politik konular özetle şöyle;
“Önce Varol MHP´nin politikada uzun zamandır siyasetin tanımlayıcı belirleyici unsuru olduğuna vurgu yaptı. Türkiye´nin içerde ve dışarda terör tehdidi altında olduğu bir dönemde Hükümeti yalnız bırakamazdık bırakmadık, devletin ve milletin varlığı güvenliği vazgeçilmezimiz.

AKP ile beraberliğimiz seçim ittifakından öte ileri 2023 hedefleri olan bir birliktelik ortaklık. “ yani MHP ile AKP  nişanlılık flört dönemini geride bırakıp nikâh akdini yapmışlar” benim milliyetçiliğim Ülke sathından sonra memleketim, memleketime de yaratacağım katkıda bulunacağım değerler önceliğim.


Politikamızın ana unsurları Türkiye´yi OHAL´e mahkûm eden güvenlik problemini çözüme kavuşturduktan sonra ısrarla katılımcı ileri demokrasi, yürütmede Kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve Hukukun üstünlüğü gibi medeni unsurların inşası için ısrarla çalışacağız.

Doğrusu MHP olarak iç politikaya yönelik siyaset yapamadık, Ülkenin içinde bulunduğu özel şartlar bizi bu konuda Pasifiz etti, engelledi. Bu temel dinamiklerle birlikte yine Türkiye´nin vazgeçilmezi olan eğitim, tarım istihdam gibi toplumun rasyonel beklentisi iktisadi eylemlere ve katılımcı ileri demokrasi politikalarımızı ivedilikle gündeme getirip çözüm üretmek için ilgili kurumlar eşliğinden Çan´la başla çalışacağız. Biz siyasetin patronu değil işçisi amelesiyiz, risk almaktan elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık yılmadık bunu yaparken kişisel hesap içinde olmadık bundan sonrada olmayacağız.

MHP´nin basın bilgilendirme toplantısı ilerleyen dakikalarda yerel/ulusal basın medya mensuplarıyla karşılıklı istişare ve sohbet havasında geçti. Salona hâkim iletişim lisanı daha çok memleketimiz için neler yapabilir, Şehir ´in sosyal ekonomik kalkınmasıyla birlikte yaşam kalitesini artırmaya yönelik bilgi paylaşımı hâkim oldu. 
Ayrıca Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekinci yerel medyanın önemine değindi.

Ekinci, her ne kadar Ulusal basın habercilikte kaçınılmaz yerel basının önünde olsa da, artık bu farkındalık yaratan makas her geçen gün daha da kapanıyor.

Ulusal basını biz yerel basın besliyoruz, bugün nüfusu on beş milyon aşan kentler var ve bu sıralama aşağı doğru iniyor.  Bir milyon sınırından aşağı kalan kentlerin sayısı hızla azalıyor. Bu kentlerdeki potansiyel enerji yaşama aktarılırken doğru yönetilmeli ve Şehir‘in ilerleyen zamanda sağlıklı, güvenli yaşamının sürdürülebilmesinde basının katkısı küçümsenmemeli ve yerel basına gerekli destek verilmelidir dedi.

MHP´nin Kapadokya´da düzenlediği iftar içerikli basın toplantısındaki izlenimlerim bunlar. Doğrusu bu seçimlerde siyasi partilerin söylemlerine ideolojik partizanlıktan öte rasyonel politikaların hakim olması beni en çok mutlu eden tarafı oldu.