İnsan önce can sonra canan der. Kendi özel hayatı önemlidir ve dolaysıyla dikkat etmeye çalışır, çabalar. Özen gösterir. İlişkilerine dikkat eder. Arkadaşlık ve dostluk gibi kavramlar da kendi anlayış ve arzusuna göre oluşur.

  İnsanın özel hayatta hassas olduğu pek çok şey vardır. İş aş, sevgi, saygı, değer verme, topluma faydalı olma. Milletini vatanını sevme gibi hususlar bunlardan bazılarıdır. Bunların başında da öncelikli olarak kuşkusuz sağlık gelir. 

   Malum olduğu üzere corana virüsü dünyayı kasıp kavurmaya başlayalı aylar oldu. Bu beladan kurtulmanın faturası da ağır oldu ve olmaya devam ediyor. Bu virüsle ilgili önemli ve acil planları olmayan ülkeler bedeli ağır ödedi. Halen de ödemeye devam ediyor.

    İnsan canı önemlidir. Allah insanı güzel yaratmıştır. Her can kıymetlidir. Cana değer veren kişiliktir. Evrensel değerlere toplumsal düzene uymayan, yasaları hiçe sayan kişiler yaptıklarının cezasını bir şekilde çeker. Bir kişinin kendi ailesine zarar vermesi ne kadar vahim bir durumsa, geniş kitlerere zarar vermesi daha da vahimdir, endişe vericidir. Ayrıca başkalarına zarar vermenin Allah indinde kul hakkına girer.

    Corona virüsü nedeniyle insanlığa önem veren, kurallara uyan kendisine ve topluma saygı duyan fertler kadar maalesef hastalık başta olmak üzere kurallara uymayanların sayıları da az değildir.

   Her fert yaptıklarından sorumludur. Bir şahıs kendisine zarar vermek  istemiyorsa başkalarına da zarar vermemelidir. Toplum hayatı da bunu gerektirir.Bir elin nesi var iki elin sesi var hesabınca insan insana muhtaçtır.

     Aziz yurttaşım; yanıbaşındaki komşun zarar görürse bu zarardan sen de etkilrenebilirsin. Bu saiklerle görevlilerin sürekli anons ettiği üzere corona virüs tehdidi son bulmuş değildir. Kurallara uymak her vatandaşın ulusal görevidir. Anonslarda da belirtildiği üzere maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmelidir.

    Son günlerde artan vaka sayıları endişe vericidir. Şu anda ölüm sayıları az gibi görünse de Allah korusun böyle giderse önümüzdeki günlerde istenmeyen vefatlar artabilir. Bunun tehlikesi kendisini izhar ediyor. Bu nedenle de 40’ın üzerinde ile maske takma zorunluluğu getirildi. Yasağa uymama devam ederse cezalar gelecektir. Görevliler de bu konuda daha temkinli olacaklar ve mecburen toplumu bu anlamda kontrol altına almaya çalışacaklardır.

   Son zamanlarda corona virüs nedeniyle pek çok alanda yasakların kalmaya başlaması ve bazı alanlarda da tamamen kalkması hiç kimseyi aldatmasın! Zira durumu iyi olan veya işe giden insanlar bu hastalık nedeniyle parasal anlamda dara düştüler. Yani bu illet nedeniyle getirilen serbestlik hastalığın tam oradan kalmasıyla doğrudan ilişkili bir durum değildir. Bilakis bunun dayanağı çoğunlukla da ekonomiktir. Ekonomisi zayıf ülkeler ayakta kalmakta zorlanır. Bunu unutmayalım.

    Her ne kadar bu serbestliğin gelişinde ekonomik nedenler olsa da vaka sayılarındaki düşüşler ve iyileşen hasta sayılarının da bir rolü olmuştur.

   Hastalık devam ediyor. Bu hastalığı yenmek elimizdedir. Öncelikle üç kurala uyacağız. Uymayanı uyarmak bizlere düşse de her insan farklı tepkiler verir. İnsanların çoğunluğu ne maske takıyor ne de sosyal mesafeye dikkat ediyor. Bu konularda herkese görev düşmekle birlikte denetleyicilere daha fazla görev düşüyor.

   Bu nedenlerle iyi, güzel ve sağlıklı günler görmek istiyorsak lütfen kurallara uyalım. Hayatımıza dikkat edelim. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir bunu asla unutmayalım!