Orta Anadolu Bölgesi Bağımsız Medya temsilcisi gazeteciler bölgesel kalkınma için proje üretmeye devam ediyor. Orta Anadolu bölgesinin birlikte kalkınması için kurulabilecek olan bir kent 4 ili birden temsil edebilir.

Aksaray Nevşehir yolu üzerinden geçecek olan Niğde Ankara arası yapılan Otoban’ın kesiştiği alanda yeni bir kent kurulabilir. Bölgesel kalkınmayı amaçlayan Yeşil Doğa Derneğinin Orta Anadolu Bölgesinde ayrılığa neden olan otoyolun iller arasında kaynaşma yolu olması İçin sunduğu proje ilgi görüyor.  

Bu soru Aksaray ilinde düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl divan toplantısı girişinde Gazeteciler tarafından Çevre ve Şehircilik eski bakanı Mehmet Özhaseki'ye soruldu. ‘’Tartışılabilir bir konu bölge insanının karar vermesiyle olgunlaştırılabilir demişti’’ . Aksaray, Kırşehir, Niğde ve Nevşehir illerinin bağlı olduğu Ahiler Kalkınma ajansının da desteğiyle burada kurulabilecek Dev Turizm fuarı ve Kongre merkezi sayesinde EMİT tarzı fuarlar burada kurularak uluslararası Turizm Acenteleri bölgeye çekilebilir. sürdürülebilir şekilde desteği olursa  bölge sanayi kuruluşlarının da ürünlerini sergileyebilecekleri  bir fuar merkezi haline getirilerek kalkınma sağlanmış olacaktır

"ORTAŞEHİR" adıyla 4 vilayetin tanıtılabileceği Turizm fuar ve kongre merkezi, Alan yönetimlerinin olduğu , illere ayrılabilecek mekanlarda kendi diliminde tanıtabilecek tematik parklar, balon uçurma merkezleri, helikopter pisti, jandarma alay komutanlığı birimi, Şehirlerarası Otobüs terminali, dinlenme tesisleri, otel hizmetleri Hızlı Tren istasyonu, Hava alanına ve turistik mekanlara taşıyacak olan hafif raylı sistemle  iller arasında gezi turları, ayrıca bölgenin en büyük Millet bahçesi , hayvanat bahçesi ve dahası  hayalden gerçeğe dönüştürülebilecek yeni bir kent kurulabilir. 

Gelişmekte zorlanan Orta Anadolu illerinin güç birliği sağlayabilecekleri bu kentin yönetimi ise yine ortak bir idare ile düzenlenebilir. Antalya’dan Kayseri’ye gidecek olan Hızlı Tren Hattının bölgeye katacağı nüfusu da göz önüne alındığında mevcut yerlerin yetmeyeceği aşikârdır. Hükümetin kararlılığı sayesinde tarihi ve turistik yerlerin olduğu alanlarda yapılaşma bundan sonra mümkün almayacağı için yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç olacak Orta Şehir sayesinde bu sorun çözülebilir.

Bölgenin ortasından geçecek olan OTOBAN’ın kontrolleri  karayollarının 4 bölge müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Söz konusu güzergâhın tamamlanması ile Türkiye Kuzeyden Güneye kesintisiz olarak erişim kontrollü olarak bağlanmış olacaktır. Bu sebeple arada kalmış olan bu kesim, hattın kesintisiz olarak devam etmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunu yanı sıra güzergâh boyunca turizm noktalarının da (Ihlara, Güzelyurt,  Tuzgölü, Nevşehir Derinkuyu, Göreme, Kapadokya vb.) erişim kolaylığı sağlayacak olması da ayrıca önem arz etmektedir.(BAĞIMSIZ MEDYA)