Özgürlük Filosunda yer alacak ve Gazze halkına yardım ulaştıracak gemiye Nevşehir’den de hayırseverler destek sunmaya devam ediyor.

“Gazze’ye destek için biz de varız” diyen Kavak beldesi halkı ile Toramanlar Hububat-Tarım ve Euro Tarım Enerji firmaları tarafından Gazze halkına hediye edilmek üzere hazırlanan 3 yardım tırı dualarla uğurlandı.

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, tırlarla Nevşehir’den uğurlanan gıda ve insani ihtiyaç malzemelerinin yardım gemisine yükleneceğini, geminin de Özgürlük Filosu ile birlikte Gazze’ye ulaştırılacağını söyledi.

Öncel, “Mescid-i Aksa’nın onuru için büyük fedakarlıklar yapan Gazze halkı yoklukla da savaşıyor. Gazze için biz de varız, rotamız Gazze yükümüz iyilik diyerek yola çıkıyoruz. Nevşehirli hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile hazırlanan yardımlar yola çıkacak. İsrail zulmü ve batının entrikalarına karşı bizler Gazzeli Müslümanların yanında olduğumuz dünyaya ilan edeceğiz.” diye konuştu.

60 saniyede Nevşehir gündemi (2 Mayıs 2024) 60 saniyede Nevşehir gündemi (2 Mayıs 2024)

Hafta içi yola çıkacak gemide yurt içi ve dışından aktivistlerin yanı sıra Nevşehir'de İHH Başkanı Baki Öncel, gazeteci Behçet Alkan, doktor Salim Kesekci de bulunacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ