İlk adım olarak kentte yaşayan yabancıları bilgilendirmek amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğünde Yeşilay görevlilerince bilgilendirme yapılarak, yabancı dilde hazırlanmış broşürlerin dağıtımı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak, Geçici Koruma ve Çalışma Grup Başkanı Halil İbrahim Çayıroğlu, yaptığı açıklamada, “Uyuşturucu, alkol ve madde bağımlılığı geleceğimizin ve ülkemizin en büyük düşmanlarındandır. Nevşehir’de bağımlılık ile mücadele amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak güzide sivil toplum kuruluşumuz Yeşilay’a her türlü desteği vermeye hazırız. Bu mücadeleye tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

İl Göç İdaresi Müdürü Akif Doksar ise yaptığı açıklamada, “Müdürlüğümüz Nevşehir halkının huzuruna katkı sağlayacak her türlü çalışmaya destek olmaya hazırdır. Madde bağımlılığı ile mücadele etmek gelecek nesillerimize temiz bir toplum bırakmak, evlatlarımızı bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla Yeşilay ile sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve ilimizde çeşitli faaliyetler sergilemek üzere adımlarımızı atıyoruz.” diye konuştu.