'Dijital Çağda Aile ve Gençlik' konusunun işlendiği Medya Platformu Mismed'in Sosyal Medya Çalıştayı'na Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, akademisyenler, gazeteci ve sosyal medya fenomenleri katıldı.

Çalıştayda konuşan Bakan Kasapoğlu, hem aile hem gençliğin, bir toplumun hem bugününü hem yarınını etkin şekilde ilgilendiren iki ana olgu olduğunu söyledi.

Sosyal medyanın hayatın içende olan bir konu olduğunu dikkati çeken Kasapoğlu, “Doğru kullanılması hem sosyal medyanın hem dijital ortamın tamamının hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bazen  hepimizi çok müspet bir şekilde etkilediği gibi maalesef başta bağımlılık gibi bir takım çok ciddi sorunlara yol açabilecek bir konudan bahsediyoruz aynı zamanda. Aileyi, gençliği sosyal medyayı bir araya getirdiğimizde bunların hem enine boyuna irdelenmesi, hem bunlarla ilgili bir takım politikaların, bir takım stratejilerin geliştirilmesi bizler için ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. Zira aile olarak, aile yapısı önem atfettiği yönüyle bizleri için, bizim toplumumuz, milletimiz için çok ama çok ciddi bir konu.” diye konuştu.

Gençliğin ülke ve milletin umudu olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, şöyle konuştu: “O yüzden gençlerimizi, ailelerimizi hem ciddi anlamda yarınlara hazırlama hem pek çok tehdide maruz olan bu iki kitleyi ciddi bir şekilde doğruya güzele iyiye yönlendirme hepimiz için bir sorumluluk. Gençlerimizin her şeyden evvel  tükettikleri gibi  aynı zamanda tükettikleri nesnelerin üreticisi olmalarını  önemsiyoruz. Üreten ve ürettiği alanlarda da öncü bir gençlik olsun istiyoruz. Bu noktada da bakanlık olarak pek çok desteğimiz pek çok çalışmamız var. Biliyoruz ki bizim gençlerimiz yetenekleriyle, kabiliyetleriyle ve özellikle dünyaya bakışlarıyla herkese öncü olacak gençler. Sadece pragmatist bir mantıkla değil hem bugünleri hem yarınları ciddi anlamda düşünen, dünyaya adalet penceresinden, vicdan penceresinden bakan gençler. O yüzden üretimde öncü olan gençlerimizde özlediğimiz dünyanın hem yaşanabilirlik açısından hem daha adil bir dünya olması açısından bizim gençlerin bu anlamda üstlendiği misyonun çok ama çok kritik olduğunu da düşünüyorum.”