8 yıla yakın bir süredir gündemde bulunmasına karşın henüz temeli bile atılamayan yeni öğretmenevi konusunu başka bir ilin duymamasını istediklerini kaydeden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur,

?Duymasınlar bize gülerler. Yeni öğretmenevinin ilimizin üç milletvekilinin yeteneğinin ölçüsü olarak görüyorum? dedi. Konuyla ilgili değerlendirmelerinde Uğur, ?Nevşehir?e yeni bir öğretmenevi şart. Çünkü ilimiz turistik bir bölge.

Milli Eğitim Camiası sadece Milli eğitim bakanlığı bünyesinde 900 bin çalışanı olan bir bakanlık. 2 Milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir Nevşehir?i düşünürsek, 24 Yataklı, teknolojiden uzak, birçok eksiklikleri ile mevcut öğretmen evi ile milli eğitim camiasına hizmet sunabilmeniz mümkün değil.

Personelimizin sadece mevcut öğretmen evinin sadece konaklama kısmı ile değil, diğer hizmetlerin sunulabilmesi konusunda da sıkıntılar büyük. Bence geç kalınmış bir yatırım yeni öğretmen evi Nevşehir için.

Bir an önce yapılmalı. Ancak, ne yazık ki 8 yıla yakın bir süredir ilimizin böyle bir yatırıma ihtiyacını olduğu söyleyen tek sendikayız. Süreç oldukça gülünç. Hiçbir il bunu görmesin. Bizimle dalga geçerler. 8 yıldır gündemde olmasına rağmen hala hizmete bile sokulamayan başka bir il yoktur.

Ben bunu ilimizin üç milletvekilinin yeteneğinin ölçümü olarak değerlendiriyorum. Aynı Üniversite yerleşkesi içerisindeki yurdun yapımı gibi, orada 6 yıl oldu. Yeni öğretmenevi ile ilgili sorunlar yaşandı. Milli Emlak ile sorunlar yaşandı.

Yaşanan bütün sorunlara rağmen Şubat ayında temel atacaklardı. Yetkililer çıkıp açıklama yapsın. Şu şu nedenden dolayı bu yatırım gecikti ya da vazgeçildi denilsin.

En son görüşmelerimizde Mart ayında yeni öğretmenevi ile ilgili herhangi bir sorunun bulunmadığı belirtilmişti. Haziran ayına giriyoruz hala bir gelişme yok.

Öğretmenevi ile ilgili üzgünüm ve doğrusu söyleyecek sözde bulamıyorum? diye konuştu.