Uğur, "ÇEKUD derneğimiz toplum yararına çalışan dernek statüsünde olup Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750.Yılı olması hasebiyle böyle bir proje düşündük. Hacıbektaş kaymakamı sayın İbrahim Engin Şenay’ın destek ve ilgisi bizi çok sevindirdi. Kendilerine teşekkür ederim. Vefatının 750. yılı sebebiyle ÇEKUD olarak biz de bir proje geliştirdik. Nevşehir valiliğimizin de desteği ile 750. yılda 750 bin fidan “4 Kapı Hatıra Ormanı” Nevşehir ve Hacıbektaş’ta kuruluyor. Anadolu’nun Müslüman Türk yurdu olmasında çok büyük katkısı olan bu değerli büyüğümüz yad etmek ve tanıtmak amaçlı kampanyamıza katılmaya tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Ekim ayından itibaren fidanları toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.  Bu bağlamda Hacıbektaş ilçemize yeni atanan ve görevine başlayan sayın kaymakamımız İbrahim Engin Şenay’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ileterek görevinde başarılar temenni ettik. ÇEKUD’un ‘’4 Kapı Hatıra Ormanı’’ projesinin ilimize ve Hacıbektaş’a kazandıracağı artılardan bahsettik.

ÇEKUD'un online bağış platformu www.dikiliagacimvar.com sitesinden sizler de fidan bağışında bulunabilirsiniz." açıklamalarında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, söz konusu proje dolayısıyla ÇEKUD İl Temsilcisi Atilla Uğur ve projeye emeği geçenleri kutlayarak kendilerine başarılar diledi.