Ercan Civelek, 2015 yılından beridir kurucusu olduğu ve DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı olarak görev yaptığı derneğinden 18 Ekim 2018 tarihinde Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından Nevşehir Kızılay Şube Başkanlığına atanması sebebiyle yerini DERSİAD Genel Sekreteri olan Av. Mehmet Yücel’e devretti.

Devir teslim esnasında yeni şube başkanı olan Avukat Mehmet Yücel, Kurucu Başkan olan Ercan Civelek’e DERSİAD’da yapmış olduğu üstün başarılarından dolayı yönetim kurulu olarak teşekkür etti.

Mehmet Yücel konuşmasında; “Bundan sonrada tüm arkadaşlar olarak biliyoruz ki Ercan Başkanımız başarılarını Kızılay’da da devam ettirecektir. Devletimizin güzide kuruluşlarından olan Kızılay, Başkanım Ercan Civelek ile çok daha ileriye doğru gidecektir” dedi.

Ercan Civelek’te, DERSİAD’ın kurulduğu günden bugüne kadar başarılı olmasındaki en büyük payın Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve DERSİAD yönetim kurulunun olduğunu söyledi.

Ercan Civelek konuşmasında; “Osmanlı İmparatorluğunun yedi asır dünyanın dört kıtasında adalet hükmetmesinin en büyük sebeplerinden birisinin de Vakıf Medeniyetlerinin çok yaygın olmasından dolayıdır” dedi.

Civelek, Nevşehir’deki sivil toplum kuruluşlarının da başarılı bir şekilde hizmet etmesinde ve yaygınlaşmasında AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün emeğinin büyük olduğunu ifade etti.

Kızılay Nevşehri Şube Başkanı Ercan Civelek görevi devrettiği Avukat Mehmet Yücel’e bundan sonraki dernek çalışmalarında başarılar diledi.