Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC), son günlerde artan çocuk cinayetleri ve çocuklara yönelik cinsel istismarı protesto etti.

Düzenlenen protestoya NGC Başkanı Bayram Ekici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, gazeteciler, çocuklar ve aileler katıldı.

Siyah giyinen çocuklar ‘Çocuğa şiddete hayır’, ‘Bedenime dokunma’, ‘Minik kalplerin sesi ol’, ‘Benim hayallerim var, dokunma’ yazılı pankartlarla ve siyah balonlarla donatılan çocuk oyun parkında ailelerinin gözetiminde eğlendi.

Çocuklar adına bir konuşma yapan 14 yaşındaki Aslı Aksoy,  “Bizler çocuğuz; Bu güzel ülkemizde daha yaşayacak güzel Günlerimiz var. Oynayacak oyunlarımız, oyuncaklarımız, güneşli güzel günlerimiz var. Oyun oynamaya çıkarken annemin gözündeki endişeyle büyümek istemiyorum. Bizler çocuğuz. Daha anne baba sevgisine doymadık, arkadaşlarımızla parklarda oyunlara doymadık. Korkusuzca, özgürce, çocukça yaşama hakkımızı kullanmak istiyoruz. Yeter artık. Bu son haykırışımız olsun. Bize dokunmayın.” dedi.

NGC Başkanı Bayram Ekici de gazeteciler olarak bu tür olaylara karşı toplumun duyarsız kalmaması gerektiğini belirterek, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak son sekiz yılda yüz binin üzerinde çocuğun kaçırılması, öldürülmesi, kaybolması ve istismara uğramasından duydukları üzüntü ve endişeyi dile getirmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Ekici, “Hepimize derin üzüntü ve acı veren çocuk istismarına karşı artık devletimizin bütün ilgili kurumları harekete geçmeli ve failleri hakkında gereken- buna idam da dahil her türlü ceza verilmelidir. Biz gazeteciler olarak bu tür haberleri bir daha değil yapmak, duymak dahi istemiyoruz. Yarın bizim için çok geç. Şimdi,  şu anda yetkili tüm mercileri göreve davet ediyoruz. İsyanımız, haykırışımız, Bu güzel ülkemizde Leylalar, Eylüller, Havvalar, Ayşeler, Aliler özgürce, korkusuzca, oynasınlar diyedir.” diye konuştu.

Ekici, şöyle devam etti: “Bütün bu çocukların yeri korkmadan oynayacakları oyun parklarıdır. Bizim çocukluğumuz hep böyle geçti; özgürce, safça ve tertemiz dostluklarla büyüdük ve maalesef kirlendi dünya. Savunmasız masum çocuklara dönük her türlü şiddet, istismar ve katledilme olaylarının toplumda yarattığı sorgulamanın temelinde, yitirdiğimiz bu evlatlarımızla birlikte toplumdan iyilik, merhamet ve vicdanın da eksildiği acı bir gerçektir. Adı ne olursa olsun bu güzel ülkede yaşayan her çocuğun çocuk olarak yaşayıp çocukça gülmeleri ve oynamaları için her türlü istismara Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak hayır diyoruz.”

Açıklamaların ardından katılımcılar gökyüzüne siyah balon bıraktı.