Sağlık ve Medeniyet Derneği Nevşehir Temsilciliği tarafından Halep´teki ihtiyaç sahipleri için temin edilen 24 ton unu taşıyan tır, Suriye´ye uğurlandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 24 ton unun yüklendiği tır, Gülbahçe Parkı önündeki törenin ardından Cilvegözü Sınır Kapısı´na doğru yola çıktı.

Sağlık ve Medeniyet Derneği Nevşehir Temsilcisi Fatih Yakut, uğurlama töreninde, Halep´te, dünyanın suskun bakışları arasında insanların katledildiğini söyledi.

İnsanlık tarihinin en acı imtihanında, dünya kamuoyunun yaşananları görmezden geldiğini belirten Yakut, "İnsanlar göz göre göre vahşice katlediliyor. Bizler, mazlum Müslümanlara yardım etmeye mecburuz. Zira Allah ´Müslümanlar kardeştir´ buyuruyor." diye konuştu.

Suriye´nin tüm kentlerinde yaklaşık 6 yıldır sivillerin üzerine bomba yağdırıldığına işaret eden Yakut, son günlerde Halep´te yapılan zulmün ise "insanlık tarihinin yüz karası" olduğunu dile getirdi.

Beşşar Esed rejimi ve ona destek veren güçlerin, çocuk, yaşlı ayrımı yapmaksızın saldırılarını sürdürdüğünü kaydeden Yakut, "Hedef gözetmeden yapılan kara ve hava saldırılarıyla Müslüman halk yok ediliyor. Katliamın acı sonuçları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu elim olaylara karşı tüm ülkeler sussa da Müslümanlar seyirci kalmamalı." ifadelerini kullandı.