Kurumdan yapılan açıklamada şu şekilde: Ülkemizde istihdam hizmetlerinin öncü kuruluşu olan İŞKUR, özellikle son 20 yılda işsizlik sigortası faaliyetleri, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri,  aktif işgücü programları ve işgücü piyasası çalışmaları ile hem istihdamım artırılması, yaygınlaştırılması hem de işsizliğin azaltılmasında önemli bir rol oynamaktadır. İŞKUR 81 İl Müdürlüğü, 76 Hizmet Merkezi ve 2564 hizmet noktasıyla toplamda 7 bin 546 personeliyle güçlü bir Türkiye için emin adımlarla hizmet vermeye devam ediyor.

Kurumumuz 1946 yılından itibaren İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak işgücü piyasasında iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini vermeye başlamıştır. 2003 yılında yeniden yapılanmaya girerek yeni kimliğine kavuşmuş ve faaliyetlerine İŞKUR olarak devam etmektedir.2011 yılından itibaren de kapatılan Çalışma Bölge Müdürlüğü görevleri de kurumumuza devredilmiştir.

Kurumumuz şuan sadece Türkiye´de değil uluslararası platformda da öncü bir istihdam kuruluşu pozisyonunda bulunmaktadır. İŞKUR 2015 yılından bu yana Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliğinin (WAPES) başkanlığı görevini yapmaktadır.

İŞKUR´un faaliyete geçişinin 72. Yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata,”İŞKUR Olarak yeni ve modern hizmet binamızda tüm personelimizle birlikte Nevşehir´imiz deki başarılı hizmetlerimize devam edeceğiz“ dedi.