Edinilen bilgiye göre Mart 2016´da eski genel sekreter İsmail Cihan´ın görevinden alınmasının ardından bu göreve Avanos eski ilçe kaymakamı Mustafa Eldivan getirilmişti. 10 aydır bu görevde bulunan Eldivan´ın ise İller idaresinde daire başkanlığına atanmasıyla şimdi gözlerinde çevrildiği yer yine özel idare oldu.

Genel sekreterlik için ismi geçenler arasında alınan bilgiye göre Savaş Benli ismi öne çıkıyor. Hatta kendisinin atamasının yapılması da an meselesi. Ancak Benli´nin neden henüz atanmadığı ya da görevine başlayamadığı da merak konusu.

Eldivan´ın görevinden ayrılmasının ardından vekalet tartışması da başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde il özel idaresi genel sekreter yardımcılığına atanan Ramazan Çiftçi´nin mi yoksa genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan ikinci isim olan Uğur Akgüller´in mi bu geçiş sürecinde makama vekalet edeceği de belirsizliğini koruyor.

İl Özel idaresinde tam da yeni yılın yatırımlarının planlandığı bir süreçte kurumda bu belirsizliğin yaşanması da bir takım olumsuzluklara neden olur mu kaygısı da giderek artıyor.