Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin (NEVÜ) ara sınav dönemi geçtiğimiz günlerde başladı ve 8 gün devam edecek. NEVÜ Merkez Kütüphanesi’nde geç saatlere kadar ders çalışan öğrencileri Nevşehir Kızılay şubesi yalnız bırakmayarak ara sınav haftası boyunca 20.00 - 22.00 saatleri arasında şube mobil aşevi aracıyla 1000 kişilik çorba, çay ve kahve ikramında bulunuyor.

Dağıtımlara üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. NEVÜ Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Abdullah Tosun; “Sınav haftasından geçiyoruz. Ders çalışırken Nevşehir’in soğuk havasında kütüphaneden çok dışarı çıkamıyoruz. Gecenin bu saatinde gelip içimizi ısıtan, bizi yalnız bırakmayan Kızılay gönüllülerine ve şubesine çok teşekkür ederim, iyi ki varlar.” açıklamasında bulundu.

Etkinlik kapsamında çorba dağıtımına katılan ve faaliyetle alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Nevşehir Kızılay olarak öğrencilere olabildiğince destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Özellikle sınav haftalarında öğrenci kardeşlerimiz derslerine odaklanıyorlar, biz de onlar dersten başka bir şey düşünmesin, Nevşehir’in soğuğunda üşümesinler dedik. Şube hizmet araçlarımızı öğrencilerimizin emrine sunduk. Şu an mobil aşevi aracımızda öğrenci kardeşlerimiz için günlük 1000 kişilik çorba veya 1000 kişilik çay ve kahve dağıtımı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

"Üniversite öğrencilerimiz Kızılay’a karşı oldukça duyarlılar"

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 1385 Kızılay gönüllüsü olduğunu ve düzenledikleri organizasyonlarla öğrencilerle daha fazla bir araya gelmeyi amaçladıklarını belirten Civelek; “Final döneminde öğrencilerimize sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Bu organizasyonu hayırsever bağışçılarımız ve gönüllülerimiz organize etti. Bu organizasyonlarımız vize ve final haftalarında devam edecek. Üniversiteli gençlerimize Kızılay’a ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle gönüllülerimize. Şu an üniversitemizde 1385 gönüllümüz bulunuyor. Bu tarz organizasyonlarla da diğer arkadaşlarımıza da ulaştık. Gençlerimizin de katılması ile Kızılay ailesi daha da büyüyor. Bu tarz faaliyetlerimiz artarak devam edecek.” diye konuştu.

Final haftasında olduklarını dile getiren üniversite öğrencileri de çoğu zaman gece ders çalışıp, sabahları erken uyandıklarından dolayı okula kahvaltı yapmadan gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Öğrenciler, Nevşehir’de soğuk geçen günlerde kendilerine sıcak çorba ikramında bulunan Kızılay gönüllülerine teşekkür etti.