Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) kampüsünde düzenlenen törene eski Milli Eğitim ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir Vali Vekili Osman Güven, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun, ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Avcı, “Diktiğiniz fidanlar hayırlara vesile olsun. Diktiğiniz fidanlar siz üniversiteye başladığınız zaman kocaman ağaçlar olacak inşallah. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Nevşehir Vali Vekili Güven de bugün 81 ilde fidanların toprakla buluştuğunu söyledi.

Nevşehir’de 2021 yılının sonuna kadar 608 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Güven, “Bugün 5 bin fidan dikerek şehrimize ve geleceğimize nefes olacağız. Ülkemize ve gelecek nesillerimize hediye edeceğimiz bu fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes olacaktır.” dedi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Torun ise bugün Nevşehir’de il merkezi ve 7 ilçede ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını söyledi.

Nevşehir’e her yıl 8 orman kurmayı planladıklarını kaydeden Torun, “İlkini bu yıl gerçekleştirmiş olacağız. Bu alanlarda toplamda 130 bin adet fidanın toprakla buluşturmayı planladık ve bugünkü etkinliklerimizle beraber dikimleri başlatmış olacağız. 2020 yılında Nevşehir’de 465 bin fidanı toprakla buluştururken 2021 yılında ise 608 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedeflemekteyiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.