Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, öğrenci ve velilerin merakla bekledikleri Özel Öz Kapadokya Matematik Özel Öğretim Kursu Güzelyurt Mahallesi Erenler Caddesine açıldı.

Nevşehir´de, matematik alanında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak merkez hizmete girdi.

Merkezin kurucusu Emine Yolveren yaptığı açıklamada, “öğrencilerimizin en çok zorlandıkları ve en çok desteğe ihtiyaç duydukları dersin matematik dersi olduğunu görünce onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kurum açmaya karar verdik” dedi

Yolveren, “aldığımız duyumlar öğrencilerin destek almak amacıyla bu işi kaçak yapan ya da lisansı olmayan kişilerden özel ders aldıkları üzerine olunca öğrenci ve velilerin yasağa yönelmesinin doğru olmayacağını düşünerek Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Öz Kapadokya Matematik Özel Öğretim Kursu´nu açmaya karar verdik. Kurumumuz tamamen Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu ruhsatla çalışmakta ve her türlü denetim, izleme bakanlığımızca yapılmaktadır. Dersler kurumumuzun kadrolu öğretmenlerince verilecek olup ve yine kurumumuzca öğrenciler takip edilecektir. Amacımız sadece matematik dersi anlatmak olmayıp ders sonrasında verdiğimiz ödevlerin takibi de kurumuzca yapılacaktır” diye konuştu.

Yolveren açıklamasına şöyle devam etti: “Matematik sadece konu anlatımı ile öğrenilmez. Öğrencilerimizin en çok yaptıkları yanlış budur. Konu anlatımlı kitaplar ya da özel ders alarak konu dinlemektedirler. Esas olan öğrencilerin o konu ile ilgili bolca soru çözmesidir. Böylece konular pekişmekte kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Öğrencilerimize ders anlatımlarının dışında öğrencimizin anlamadığı konularda birebir konu anlatımı da yapılacaktır.  Özel Öğretim Kursları 1 Ağustostan itibaren tek ders verebilecek bir kurum haline gelmektedirler. Veli ve öğrencilerimizden tek isteğimiz kendilerine “biz bütün dersleri veriyoruz” diyen kurumlara itibar etmemeleridir. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konudaki tavrı nettir ve bu şekilde eğitim vermeyi planlayan kurumlara kesinlikle fırsat verilmeyecektir. Bu açıdan veli ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için kayıt yaptıracakları kurumların Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ruhsatları olup olmadığına, program onaylarına mutlaka bakmalarını, ruhsatı olmayan kurumlara kesinlikle itibar etmemelerini istemekteyiz. Öğrenciler hepimizin, onların başarısı milletimizin başarısıdır. Elimizden gelenin en iyisini yaparak onların başarılarına başarı katmayı amaçlıyoruz.”

Matematik dersi konusunda iddialı olduklarını, artık özel derse ihtiyaç duyulmayacağını belirten Yolveren, kurumsal olarak; takviye ders, öğrenci rehberliği, veli-öğrenci-öğretmen diyalogu, konu konu öğrenci takibi, öğrencinin eksik kaldığı konuda birebir konu anlatımı, deneme sınavları, sosyal faaliyetler yapacaklarını da belirtti. Son olarak kurumu görmek ve tanımak isteyen, öğretmenler ile tanışmak isteyen veli ve öğrencileri kuruma beklediklerini ifade etti.