Sigorta Acenteleri Kurultayı Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde toplandı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kurultayın kapanışında yaptığı konuşmada, sigorta kavramı olmadan ekonominin ve ticaretinin büyüme şansının olmadığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Sigorta lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır” diye konuştu.​

Sigortacılık sektörünün önemi ve gerekliliği üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, “Sigorta sektörü sigorta şirketleri olmadan, sigorta şirketleri de acenteler olmadan olmaz” dedi. TOBB SAİK’in çalışmaları ve başarılarını anlatan Hisarcıklıoğlu, icra kurulu vasıtasıyla birçok ilkin başarıldığını ve mesleki disiplinin sağlanmasında rol model olunduğunu ifade etti. Oda sisteminin temelinin Anadolu kültüründeki ahilik ve lonca sistemine dayandığını anlatan TOBB Başkanı, sistemin özündeki; mesleki yeterliliği sağlayanları mesleğe kabul etme, kayıt tutma, eğitim verme ve disiplini sağlamak adına gerektiğinde ceza verebilmeyi içeren ögelerin sigorta sektörüne de getirildiğini bildirdi.

“Riski azaltan, sigortayı büyütelim”

Sigorta olmadan ekonominin büyüyemeyeceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Modern dünyada ekonomiyi büyütmenin, ticareti artırmanın yolu sigortadır. Sigorta olmadan ekonomiyi büyütemezsiniz. Unutmayın daha gidecek çok yolunuz var. Bu mesleğin geleceği yarın daha parlak olacak. Ekonomiyi büyütmek istiyorsak, riski azaltarak sigortayı çoğaltmalıyız.  Bu zorunlu bir ihtiyaçtır. Bu konuda halkımızı ve iş dünyamızı bilinçlendirmemiz lazım. Onun için hep söylüyorum: Alacak sigortasını da her yerde anlatın. Sadece trafik sigortasına takılıp kalmayın. Yelpazenin farklı alanlarına da bakın. İlerleme farklılıkla olur.”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bunu yaparsanız kazanan siz olursunuz. Unutmayın, birlik ve beraberlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır” dedi. Hisarcıklıoğlu, sigorta acentelerinin her türlü sıkıntılarında elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.