Nevşehir´de hem öğretmenlik yapan hem de güçlü kalemi ile edebiyat dünyasına güzel eserler kazandıran öğretmen Senem Gezeroğlu, Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyelerinin Acıgöl Ağıllı Ortaokulu´na yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Yıl boyunca Türkçe derslerinde yazdığımız metinleri bir araya getirerek köy okulunda olsak da ´yok´lukları unutup kâğıdın ve kalemin ´var´lığına sığındık ve  öğrencilerimizle birlikte güzel bir eser ortaya çıkardık. Kitabımızda öğrencilerimiz eksiklerimizi, yaralarımızı, hayallerimizi, rüyalarımızı, umutlarımızı, anılarımızı, korkularımızı, yaşadıklarımızı, yaşayamadıklarımızı, kısaca dünyalarını anlattı. Öğrencilerimizin samimiyetleri ve duyguları ile yazdığı eserimizi herkesin okuması için kitap haline getirdik ve herkese ulaştırmayı amaçladık. Bu vesile ile tüm öğrencilerime bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Ağıllı Ortaokulu öğrencilerinin kaleme aldığı "Büyük Kalemler" adlı kitabın kendisine hediye edilmesinden ötürü mutluluk duyduğunu belirten Mustafa Uğur, "Böyle bir çalışmanın ortaya çıkmasında fikir sahibi ve yol gösterici olan Senem hocamıza teşekkür ediyor, kalemini konuşturan tüm öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Bugün bana hediye edilen bu güzel kitabın diğer köy ve kasabalarda öğrenim gören öğrencilerimize örnek olması için, hediye edilen kitabı okuduktan sonra ben de ziyaret ettiğim okullardaki öğrencilerimize hediye ederek bu sesin duyulması için gayret gösterecek ve tüm öğrencilerimizin böyle güzel projeleri hayata geçirmesi için teşvik edici rol üstlenmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

Dokuz bölüm ve yüz otuz iki sayfadan oluşan, Acıgöl Ağıllı Ortaokulu öğrencilerinin kaleme aldığı "Büyü/k Kale/mler" Kitabını temin etmek isteyenlerin www.nevtes.org sitesini ziyaret ederek iletişim kurmaları gerekiyor.