Bisiklet dağıtımı için Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Başkan Arı, yoğun tempodan dolayı bir yılın hem aileler için hem de öğrenciler için çok zor geçtiğini söyledi.

Öğrencilerin sınav streslerini atmaları için böyle bir hediye düşündüklerini aktaran Arı, “Hepinizi tebrik ediyorum. Sınav öyle bir noktaya getirildi ki hem ülkede hem eğitim sisteminde hem de aileler arasında artık çocuklar bile koşuya sürüklendi. Bu sizin hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Bundan sonraki hayatınızda ne olacağınıza siz karar vereceksiniz. Kendinizin kıymetini bilin. Kendinizi tamamen derse adayıp da yormayın. Sosyal hayatı, kültürel hayatı ve eğitim hayatını birlikte götürün. Ailenizden, sevdiklerinizden, akrabalarınızdan asla aranıza mesafe koyarak asosyal bir kişi olmayın ki gideceğiniz yerlerde sıkıntı çekmeyin. En önemli şey sosyallik.” diye konuştu.

Arı, şunları söyledi: “Bu sizin hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Bu adımla birlikte hayatınız tamamen değişecek. Birçoğunuz başka bir şehirde, başka bir çevrede yeni arkadaşlar edinecek şehrimize, ülkemize ve dünyaya bakış açınız değişecek. Eğitim en önemli konu. Sadece bireysel bir ikbal meselesi de değil. Bireysel ikbaliniz ve istikbaliniz için tabi ki önemli ama şehrimizin, ülkemizin daha da kalkınması beraberinde barışın, kardeşliğin, dostluğun ve adaletin sağlandığı bir dünyanın temini bugün üniversiteye adım atan sizlerin kuracakları yeni dünyada oluşacak. Hiçbir zaman ‘ben neyim ki, ben bir garibanın çocuğuyum, benden bir şey olmaz’ demeyin. Asla bu cümleyi kurmayın. Çünkü yarın her şey sizden olacak. Yarının cumhurbaşkanları, bakanları, valileri, siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları sizler olacaksınız.”