Film öncesi gençlere İl Emniyet Müdürlüğü personelince terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapılıp, devletin tüm kurumlarıyla iş birliği halinde gençlerin yanında olduğu vurgulandı.

"Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmini öğrencilerle birlikte izleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, film sonrası yaptığı açıklamada, vatan ve bayrak sevgisinin bu tür filmlerle gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.

Özdemir, açıklamasının devamında, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği sinema etkinliği, yurtlarımızda konaklayan üniversitede öğrenim gören genç kardeşlerimizle buluşturuldu. Geçtiğimiz yıllarda 15 yaşında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen şehit Eren bülbül ve Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in de öyküsünün konu edildiği 'İyi ki varsın Eren' adı altında çok güzel bir film icra edildi. Devlet bütünlüğü, toprak bütünlüğü, bayrak bütünlüğü nesilden nesile nasıl aktarıldıysa, bizde genç kardeşlerimize aktarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Özdemir, ayrıca şehitlik mertebesine erişen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in şahsında tüm şehitlere rahmet dileyerek gençlere her alanda kendilerini geliştirip vatana hizmet etmeleri hususunda tavsiyelerde bulundu.