Başkan Civelek, yıl boyunca gıda kolisi, kurban payı, giyim, ayakkabı, alışveriş çeki ve nakdi yardımlar yapan Kızılay Nevşehir İl Başkanlığının, ramazan için de hayırseverlerden almış olduğu zekat ve bağışları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Ortahisar’da doğalgaz çalışmaları yeniden başladı Ortahisar’da doğalgaz çalışmaları yeniden başladı

İhtiyaç sahiplerini tespit aşamasında Nevşehir Kızılay’a müracaat eden ihtiyaç sahiplerinin sosyal hizmet uzmanları tarafından incelemelerinin yapılarak, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere ramazan yardımları dağıtıldığını aktaran Civelek, “2024 yılı Kızılay ramazan ayında 15 milyon TL nakdi bağış, 6 milyon TL ayni bağış, toplamda ise 21 milyon TL bağış alınmıştır.” dedi.

2024 YILI RAMAZAN YARDIMLARI

Başkan Civelek yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı: “Ramazan ayında 6 bin aileye, hane başı 2 bin TL olmak üzere toplamda 12 milyon TL nakdi yardım yaptık. Gazze’ye gönderilmek üzere yaklaşık 2 milyon TL nakdi bağışı Türk Kızılay Genel Merkezimizin hesaplarına gönderdik. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesindeki 50 bin öğrencimize ramazan boyunca verilen iftar yemeğinde kullanmak üzere 3 ton et ve kıyma desteği sağladık. Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile protokol yaparak Nevşehir Turizm Otelcilik Uygulama Otelindeki 6 bin ihtiyaç sahibi aileye verilen iftar programına nakdi destek sağladık.

3 bin 500 adet gıda kolisi ve 3 bin 500 adet kurban payı konserve et ile yüzlerce alışveriş çekleri ve giyim yardımları da ihtiyaç sahibi ailelerin talebi doğrultusunda yapılmaktadır. Bayramlık giyim yardımları ihtiyaç sahibi aile fertlerine yapılmaktadır. Başta hayırsever iş insanı Yaşar Eroğlu olmak üzere tüm Kızılay bağışçılarımıza, ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Allah hayırların kabul eylesin.”

Kaynak: HABER MERKEZİ