Bu gerek görmenin kriterini biz bilmesek de hükümet biliyordur, muhtemelen FETÖ bağlantılı temizlik hareketi tam olarak bitirilemedi.

Şu ana kadar iki konuyu tam olarak anlamış değilim.

İlki;

Türkiye bir uçurumun eşiğinden döndü, bu güne kadar yaşadığımız en korkunç olaydı ama tüm Türkiye´yi kılcal damarına kadar etkileyen bu olayın ardından meclis tatildeydi.

OHAL kararı alacak kadar önemli bir durum varsa-ki var- nasıl oluyor da meclis açılmadı?

İkincisi;

Yanılmıyorsam 12 Eylül sonrası OHAL ilan edilmemişti. Tamam, 1982 den 1987 ye kadar sıkıyönetim kanunu uygulandı ama OHAL olmadı. 1987 sonrasında sadece Güneydoğu´da uygulandı. Orada olağan üstü hal valiliği kuruldu. OHAL valileri diğer valilerden daha fazla yetkiye sahip olduğu için biz o dönemde onlara “süper vali” adını takmıştık. 2002 de onlar da kalktı. Şimdi anlamadığım o dönemde bile OHAL uygulanmadı ama şimdi 3 ay bile yetmedi bir üç ay daha uzatıldı.

Eğer bu uzatılma FETÖ ile ilgiliyse zaten şu an meclis açık ve her kurumla ilgili açığa almalar ve gözaltılar devam ediyor bunun için OHAL e ne gerek var?

Eğer terörle ilgiliyse, terör hep vardı ve bitecek gibi de görünmüyor OHALDE, OHAL terör bitene kadar devam edecek demektir.

OHAL konusunda sade vatandaş olarak bizlerle ilgili bu durum yok ama devlet olarak dünyada olağanüstü hal uygulaması olan bir ülke olarak görüldüğümüz için başta turizm olmak üzere ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında flu bir görüntü veriyoruz.

OHALDE BUHALİ bir an önce düzeltmek gerek sanırım.