İnsanların çoğu eğitime İlk önce evinde annesi ve babasının verdiği bilgilerle başlar, zamanı gelince ilkokul, ortaokulu, liseyi, üniversiteyi bitirip hayata yeniden başlar.

Herkesin kendi nesiller boyunca yetişme tarzı farklılık gösterir, nasıl ki 5 parmak birbirine benzemiyor ise, dünyadaki insanların hem tipleri hemde huyları benzemez.

Kırmızı ışıkta geçen bazıları, sarı ışıkta hemen kornaya basan tipleri, yeşil ışık yandığı hâlde halâ elindeki cep telefonunun vatsap bakanı sanıyorum yine eğitim ve denetim önleyecektir...

Trafik kurallarına siz ne kadar uyarsanız uyunuz, maganda tipleri, geceden kalan bazı alkolikler ile, sinir hastası olanlar, yaşlıların olduğu hadi neysem de birde babasının kucağında bazı tipler güya araba sürmesinin temelini küçük yaşta öğretmiş mi oluyor!

Hayret etmemek mümkün değil. Türkiyemizde yollar ve çevre yollarına çıkan ara sokakları sahi Trafik mühendisleri yada illerdeki ilgili ve yetkili karayolları genel müdürlüğü koordineli uzmanlar hiç mi görmezler...

Kayseri’de, Konya’da, Ankara’da, İstanbul’da ve bazı şehirlerde arabalar sürenler e bakıyoruz hiç dikkatlerini ciddi vermiyorlar ki kazaları devamlı Ulusal TV ve basından okuyoruz . üzülüyoruz sayın EGM ve jandarma Trafik timleri üzerlerine düşeni yapıyorlar.

Yola radar sistemi, eds, sıklıkla motorize ekipler, MOBESE den yazılan cezaları da eklersek yine de uslanan kişiler az ...

Ne yapmalıyız KTYG genel merkez uzmanlarının önerileri bakıyoruz okuyoruz, Nevşehir de KTYG şubesi başkanı olarak her kurum ve katılmış olduğumuz topluluklarda dile getiriyoruz, inşallah daha ciddiyet ile bizlerin sözlerine kulak verirler.

İçişleri bakanlığı kazalarda sayıca düşme var diyor, Lakin TÜİK verilerine bakıyoruz, bazı STK temsilcilerini dinliyoruz aralarında farklılık vardır.

Sağlık olsun bakalım zamanla düzelir inşallah,

İllerimizde yapılan hastahane ve özel klinikleri Zaman Zaman kendimiz de muayeneye gidiyoruz iyileşme hârika.

Alo sisteminden sıra almak zor diye bazı vatandaşlar dert yanıyor, Valilik yetkilileri ile sağlık müdürlüğü uzmanları umarız düzeltirler.

Kurban Bayramı geliyor, tatil yaklaştı aman sağlıklı bir şekilde memleketlerine dönecek yolcular kurallara uyalım.

1- 2.5-3 saatte bir uzun yolda mola veriniz,temiz havaya çıkarak dinlenerek araçlarımıza bininiz.

2-sigara içmeyin ve sağlığınıza dikkat ediniz, alkol alıyorsanız yollarda sizlerden başka insanların olduğunu unutmayınız, sürücü muhakkak alkolsüz olmalıdır.

3-cep telefonlarını mesajları araç kullanırken yanınızdaki kişiler e veriniz.

4-yola çıkmadan araçlarınızın muayenesi, bakımını yaptırınız.

5- stresten uzak olarak hafif müzik sesiyle araçlarınızı kullanınız.

Herkese selamlar sağlık mutluluk başarı dolu günler diliyoruz