Geçtiğimiz günlerde yapılan tartışmalı kongrede Nevşehir Belediyespor’un yönetimimi Demir ailesine geçmişti.

Kulübün As Başkanı Caner Demir, kongre sürecinde yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.

Kulübün daha önce kendilerine fiilen verildiğini belirten Demir, kongrede Rasim Arı’nın aday olmadığını ancak aday gibi davrandığını söyledi.

O süreçte yaşananları anlatan Demir, şöyle konuştu: “Biz kongrede mali bilançoyu onaylamadık zaten. O gün normalde Nevşehir'de kulübün fiilen bize verildiği zaten açık beyanken Rasim Arı, buraya gelip ben adayım diye sosyal medyasına falan paylaşmış. Fakat hiçbir adaylık listesi vermemiştir. Aday da olmamıştır. Zaten biz biraz geciktik çünkü böyle bir şey beklemiyorduk. O günkü çıkan kavgalar tartışmaların sebebi kulübü kayyuma götürmek istemeleri. Yani o şahsın Nevşehir Belediyespor Kulübü ile ilgili hiçbir düşüncesi yok. Hiçbir projesi de yoktu zaten. Divana herhangi bir liste getirilmedi. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Buraya Nevşehir Belediyespor’un üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar, Demir kardeşlerin üzerinde siyaset yapmaya kalkanlar, burası bir spor kulübü. Biz olduğumuz sürece ve olacağımız sürece kimse burayı kayyuma götüremez. Kayyuma götürmeye asla müsaade etmeyiz. Burada o gün bir şahsınız tutanağı tutun kayyuma gitsin. Ya burası profesyonel bir kulüp? Nevşehir'in kulübü, Nevşehirlinin kulübü. Burada şov yapacaksak önce Nevşehirli yapar. Sonra Meterisliler yapar. Sonra hocam, teknik heyetim bizlere düşer burada şov yapmak.”

“NEVŞEHİR BELEDİYESPOR KİMSENİN SİYASİ ŞOV YAPACAK ALANI DEĞİL”

Ciddi rakamlar harcadıklarını kaydeden Demir, “Sadece siyasi rant uğruna gelip burada Nevşehir Belediyespor üzerinden ben Nevşehir'e destek veriyorum. Niye üye olmadın o zaman, yeni üye oldun? Kaç tane üye yaptı? Zaten biz aldığımız kararlarda da üye aidatlarını belirleyeceğiz. Biz genel kurulda da yetki aldık bu tür şeyler için. Nevşehir Belediyespor kimsenin siyasi şov yapacak alanı değildir. Bir üyemiz kaza geçirdi. Onu almaya gittiğimde burada kendi aralarında işte dışarı çıkmışlar. Biz aday mıyız? Ya böyle bir şey olabilir mi ya? Ben aday mıyım? Sen aday mısın? Biz adayız. Kardeşim listemizi de verdik. Zaten 55 gündür sağır sultan duydu Nevşehir'de kulübün bize verildiğini. Sen duymadıysan sen başka şeyler peşindeysen her türlü platformda, her türlü gerekli cevabı alırsın. Bu bağlamda Nevşehir Belediyespor ile ilgili hiç 1 TL'lik katkısı olmamıştır.” diye konuştu.

“BİR TELEFONLA 50 BİN TL YOLLADIM”

Takımın ihtiyaçları için bir telefonla para gönderdiğini, ancak Rasim Arı’ın telefona bakmadığını savunan Demir, “Uğur Bey o süreçlerde bana telefon açtı. Deplasmanda ihtiyaçlar vardı. Ben sadece telefonla 50 bin TL yolladığımı dekontlarda da belli şeyler. Kendisi Rasim Arı’yı aradığında veya diğer adayları aradığında bir kere cevap almış mı sorabilirsiniz açık açık. Bizi siyasi partilerin burada mutlaka gelip desteklemesi lazım ama siyaseten asla şov yaptırmam. Kimseye de müsaade etmem. Bunu özellikle belirtiyorum. Basın açıklamamın gecikme sebebi de bizim verdiğimiz liste onaylandı. TFF tarafından da resmileşti. O anlamda bekledik.” ifadelerini kullandı.

İl Su Kurulu toplandı İl Su Kurulu toplandı

“BİZ GELDİĞİMİZDE TAKIMIN 3 PUANI VARDI”

Fiili olarak Nevşehir Belediyespor’un yönetimine geçtiklerinde takımın 3 puanı olduğunu kaydeden Demir, “İçerideki maçımızda, Muş maçımızla beraber burada izledikten sonra zaten biz kulübe gelip gitmeye başladık. Ciddi bir manevi, maddi, manevi destekle beraber takımımızı bu hale getirdik. Bu süreçte yaşananlar oldu. Zaten ben en son içerideki maça 4 tane hoca getirmiştim teknik heyet o görevde bize verilmişti. O dönemden sonra da Uğur Bey'le ve teknik heyetimizle görüşerek İbrahim Hocamızı, Nevşehir Belediyespor’un görevlisi olarak, yetkilisi olarak takımın başına getirdik ve iyi bir ivme kazandığımızı, o anlamda da iyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

As Başkan Demir, Nevşehir Belediyespor’u daha iyi yerlere getirmek için farklı projelerinin olduğunu söyleyerek, “Nevşehir Belediyespor’u ayağı yere basan, tabanı sağlam altyapısını kurarak üst liglere çıkarmak için her türlü mücadeleyi, her türlü platformlarda vereceğiz. Daha önceki kongrelerdeki yaşanan süreçler, önceki küskünlükler kırgınlıkları hiçbiri bizi bağlamaz. Bundan sonra herkesin ortak noktası biz olmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“NEVŞEHİR BELEDİYESPOR’UN EKSİĞİ TESİSLEŞME”

Nevşehir'deki eksiklerden birinin de tesisleşme olduğunu vurgulayan Demir, “Biz Nevşehir Belediyespor’un kendine ait büyük bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Zaten şu anda Gençlik Spor İl Müdürümüzle o projeleri hazırlamaya başladık. Şu anda takımımız altyapıdan kendi altyapımızdan ve buradan görüştüğümüz altyapılardan 4-5 tane çocuğumuzu çağırdık şu anda kulüp binamızda kalıyorlar. Zaten biz bunları gözlemliyoruz. Diğer kulüp başkanları, hocalarıyla görüşmeler yapıyoruz İbrahim hocamla birlikte.” şeklinde konuştu.

“KÜME DÜŞMEYİ AKLIMIZIN UCUNDAN GEÇİRMEDİK”

Yönetime geldikleri günden beri kulübün iyi bir ivme kazandığını kaydeden Başkan Demir, takımı güçlendirmeye yönelik ileriye dönük çalışmalarını şöyle anlattı: “Küme düşmeyi zaten hiç aklımızın ucundan geçirmiyorduk. Şu anda play-off oynatma gibi yerleri düşünüyor herkes. İnşallah bunu da başaracağımızı düşünüyorum. Zaten şu anda transfer çalışması için belli noktalara yani isim vermeyeceğiz çalışmalardan sonra açıklayacağız. Önemli yerlere önemli transferler yapmak için de o transferinin altındaki her bölümün altında da alt topçularımızı da hazırlayarak güzel bir takım oluşturmayı düşünüyoruz ikinci devre. Kampımızı büyük ihtimal Alanya veya Antalya civarında devre arası başlayacağız.”

WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.56.23 (1)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR