Savran, toplantıda yeni dönemde altyapıdan üstyapıya, çevre ve geri dönüşümden spora, eğitimden ulaşıma kadar hayata geçirmeyi planladığı 55 projeyi kamuoyu ile paylaştı.

Başta çevre yolu, yeni sanayi sitesi, kentsel dönüşüm gibi önemli problemleri bu dönemde çözerek tarım, spor, eğitim ve turizm alanlarında önemli yatırımlar yapacaklarını kaydeden Savran, “Öğrencilerimize ulaşım desteğimizin yanında emeklilerimize aylık 1000 TL maddi destek sağlayacağız. Bu dönem; yeni yüzyılın yeni Nevşehir’ini kurma dönemi olacak. Kentsel yenilenmeyle; kurumsal, toplumsal, sosyal, ekonomik kalkınmaya birlikte imza atacağız. Topyekün bir yenilenme, topyekün bir kalkınmayla Türkiye Yüzyılı Nevşehir’in Yüzyılı olacak.” dedi.

Projelerini tek tek anlatan Savran, şöyle devam etti:

Whatsapp Image 2024 02 10 At 17.54.14

“SU SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Hacıbektaş’ın bağımsız Başkanı Kaim CHP’ye katılacak Hacıbektaş’ın bağımsız Başkanı Kaim CHP’ye katılacak

“30 yıl vadeli ve faizsiz ödenecek şekilde belediye bütçemizin, yıllık bütçemizden daha fazla maliyeti olan bir yatırımı Nevşehir’imize kazandıracağız. Ana isale hattımızı yenileyeceğiz. Ve Nevşehir’deki kayıp kaçak sorunumuzu yüzde 55’te almıştık 45’e düşürdük. 15’in altına düşüreceğiz. Yine aynı minvalde su aktarımını, içme suyu hattını elektronik olarak takip ederek kayıp kaçağı önleyeceğiz. Yine yağmur suyu hasadı ve yağmur suyu drenajı ile ilgili şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarımız devam edecek.”

“ELEKTRİK FATURASI SIFIRA İNECEK”

“Ekolojik park yaparak tamamen çevreci bir enerji kullanarak, geri dönüşüm kurallarına uygun olarak park yapacağız. Başta belediyemiz olmak üzere tüm kamu kuruluşlarına ve isteyen özel sektör kuruluşlarına enerji verimliliğini artırmak için hizmet vereceğiz. GES projelerimizle 3.25 megawatt aldık, 3.25 megawatt daha yapacağız ve hedefimiz 10 megawatt. Bunun sonunda da belediyemizin elektrik faturasını sıfıra indireceğiz.”

“MİLLET BAHÇESİ BU YAZ HİZMETE GİRECEK”

“Kahveci Dağı’na daha önce bir tesis yapılmıştı atıl duruma geldi. Tekrar oraya hem sosyal tesisleri olan hem kent ormanı olan ve ayrıca katılım hakkının olduğu bir tesis yapacağız. Yeşil alan projelerimiz devam edecek. Son 3 yılda 238 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. 138 bin metrekarelik millet bahçemiz inşallah bu yaz hizmetinizde ve bunu artırarak devam ettireceğiz. Ağaç sayısını artıracağız.”

ÖĞRENCİLERE OTOBÜS MÜJDESİ

“Kadınlarımız için Nevşehir’deki tüm kadın kooperatiflerini valiliğimizle birlikte çalışarak, tek çatı altında toplayacağız. Özellikle ürünlerini pazarlama aşamasında onlara büyük destek sağlayacağız. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okula gitmeleri için toplu taşımada ücretsiz ayda 40 binim sağlayacağız. Gençlik ve Spor Müdürlüğünde bizim bünyemizde spor yapan öğrencilerin antrenmanlara gitmeleri için 20 binim daha aylık katkı sağlayacağız.”

SOSYAL KONUT VE SOSYAL MARKET GELİYOR

“Sosyal konut projelerimiz var. Belediyemize ait arsaları yine bu dönemde ilk olarak gerçekleştirdiğimiz kat karşılığı ihalelerle 5 yıl içinde 500 sosyal konutu şehrimize kazandırmak. Bu konutlardan bir kısmını kentsel dönüşümde kiralık ev rezervi olarak kullanacağız. Takiben de düşük maliyetli, uygun maliyetli ve uygun ödeme koşullarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sosyal market ve sosyal kart belediyemize ait gıda ve giyim maddelerini içeren bir marketimizde sosyal kartlarına tanımlanan belirli miktarlarla alış veriş yapabilecek vatandaşlarımız.”

“ESKİ YERİNDE YENİ NEVŞEHİR”

“Kentsel dönüşümle ilgili bir sloganımız var, “Eski yerinde yeni Nevşehir.” Yıllardır konuşulan merkez kentsel dönüşümü geliştirdiğimiz metrekare anlaşma yöntemiyle şimdiye kadar olmadığı bir hızla ilerletmeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda Kurşunlu Cami önünden uzanan Cami Kabir Caddesi ve Kasaplar Çarşısı’nı ve etrafını kapsayan bir alanda da kentsel yenileme projemiz olacak. Eski yerinde yeni Nevşehir’i kurarak, inşallah şehrimizi çok güzel bir görünüme kavuşturacağız.”

“FUAR VE KONGRE MERKEZİ YAPILACAK”

“Tarım fuarı gerçekleşti. Orada bu çok dile getirildi fuar ve kongre merkezi. İnşallah Nevşehir'imize çok büyük bir fuar ve kongre merkezi için çalışmalarımıza başladık.”

KADINLAR İÇİN TESİS KURULACAK

“Kadınlarımız için bir tanesi büyük olmak üzere daha sonra mahallelerde daha küçüklerini de oluşturarak, kadın aktivite ve sanat merkezleri kuracağız. Kadınlarımızla beraber gün yapacağız. Belediyemize bir düğün salonu ve sosyal tesislerle halkımıza uygun ücretlerle hizmet sunmayı planlıyoruz.”

SAVRAN’IN DİĞER PROJELERİ ŞU ŞEKİLDE

“Daha önce olmuş olan mezbahane artık yok. Özel mezbahaneler var. 1 tane vatandaşlarımızın sağlıklı et kesimi sağlanabilecek bir kesim alanı oluşturacağız.

Az önce bahsetmiştik Bekdik Mahallesi sınırlarında sıcak suyumuz var. Bu sıcak suyu kullanarak seracılık faaliyetleri göstereceğiz. Nevşehir Belediyesi tarihinde ilk defa buğday ektik. İnşallah hasadını yapacağız. Kaz çiftliği Kurduk. Bundan sonra da büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık artı kanatlı kümes hayvancılığıyla ilgili örnek faaliyetlerimiz olacak. Burada amacımız çok büyük üretimler yapmak değil. Burada amacımız tarım ve hayvancılığın bir meslek olarak kabul edilmesini sağlamak. Yeni jenerasyonun tarım ve Hayvancılığı bir meslek olarak görmesi ve bu alanda dikkatini çekmek için yapıyoruz.”

Savran Projelerini Anlattı (2)

ÇEVRE YOLU VE ALTERNATİF YOL YAPILACAK

“Nevşehir'in önemli bir konusu. Çevre yolu biliyorsunuz yıllardır konuşulan konuydu. Bu dönemde geçtiğimiz 3 yılda belediyemizin üzerine düşen kamulaştırma meselesini hallettik. Kamulaştırmadan sonra Sayın Valimiz, İl Başkanımız ve Vekillerimizle birlikte hem stratejik bütçe başkanlığı, hem Ulaştırma Bakanlığı'nı yol ederek 2024’ün yatırım programına aldırdık. Çevre yolumuz bu yıl inşallah ihale edilecek.

Çevre yolu dışında Nevşehir’imizin özellikle Avanos-Kayseri istikametinde özellikle Zübeyde Hanım Caddesinde trafik yoğunluğu çok fazla. İlk etapta orada özel bir kolejimiz var jandarmanın arkasında. Oradan başlayarak hastane kavşağına yakın bir yerde Avanos-Kayseri istikametine bağlanan 2000 Evler istikametine bağlanan bir alternatif yolu itfaiye tarafından Aksaray yoluna birleştireceğiz. ikinci aşamada da Uçhisar tarafından gelen araçlar için 15 Temmuz ve 2000 Evler Mahallemize bağlanan sonrasında da yeni öğretmenevine bağlanan bir yolla Nevşehir’imize alternatif yollar kazandırarak trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz. Buda Nevşehir’ için çok önemli bir proje. Halkın isteğini önceleyen bir proje. Çevre yolu yapıldığında tabii ki büyük araçlar orayı kullanacak bir rahatlama olacak ama asıl şehir içindeki trafiğin rahatlaması için çok önemsediğimiz bir proje. İnşallah Nevşehir’imize bunu kazandırmanın gururunu yaşayacağız.”

TIR PARKI VE YENİ MEZARLIK YAPILACAK

“Tır parkıyla şehir içinde büyük araçların, ağır tonajlı araçların park etmesini önleyerek şehirde trafiğin rahatlamasını amaçlıyoruz. Mevcut 2 mezarlığımız var Taşlıbel ve Kaldırım Mezarlığı. Burada peyzaj çalışması ve ışıklandırma yaptık. Gayet güzel bir çalışma oldu. Amacımız 3’ncü bir mezarlık alanıyla çünkü artık Nevşehir'e ihtiyaçlarını karşılamıyor.”

Editör: Ravza Nur Baydemir