Gülşehir Belediye Başkan Vahdi Arısoy ile ilçenin, altyapı çalışmaları ve genel Başkanlık dönemi sürecini değerlendirmek üzerine söyleşi yaptık.
Biz sorduk Sn. Arısoy heyecanla icraatlarını anlattı.

• Başkanım, seçildikten sonra ofisiniz de ne gibi değişiklik yaptınız? O Bakın orda Osman Hamdi”nin Kaplumbağa Terbiyeci Tablosu var, çok güzel

* Ofise bir şey almadım, yeni bir eşya edinmem olmadı sadece masanın yönünü çevirdim, bir de şu karşı duvardaki Osmanlı Tuğrası amblemini aldım, belki bir iki aksesuar. Ama Gülşehir için çok şey yapmak istiyorum. Bizden önceki dönem Gülşehir Halkı ilçeye doğalgaz başvurusunda bulunmuş, gerekli altyapı oluşturulamamış. Halkımızda tahsil edilen başvuru ücretleri geri iade edilmiş, istenilen üye sayısına ulaşamamışlar. Biz, bu duruma bir çözüm bulduk Belediye olarak taşın altına elimizi koyduk ve başardık.
Doğalgaz medeniyet demektir dedik. Kaldırım medeniyettir dedik ve ilçenin Kızılırmak Köprüsü’nden Gülşehir’in çıkış Işık’larına kadar yer yer genişleterek harika bir kaldırım yaptık. Şehir içi kaldırımlarını Kayseri Palaz Taşından döşedik. İlçe’nin 50 yıl önce çekilmiş temiz su borularını yenilemekteyiz, Kanalizasyon çalışması İlçenin tamamını sil baştan yapıyoruz, içme suyunu da aynı.

Bütün mahallelerin yollarını kaldırmalarını yapmakta, bütün Sokaklara taş döşemekteyiz. Ana arterlere, Caddelere sıcak asfalt çalışması yaptık.

Yolcu taşıma problemini ilk başta çözdük, yeni araçlar aldık. Bunun yanın da Kamyon ve iş makinaları edindik. Sonra, Su sayaçlarını değiştirip akıllı sayaçlar taktık, su kaçağını buna bağlı istismarları önledik.

Bunları yaparken, Sayaç ücretlerini Halkımıza yansıtmadık. Altyapı katılım payı adına Halkımız da bir maddi talepte bulunmadık.

NEVŞEHİR Caddesi üzerindeki iş yerlerinin Mesken sahiplerini bağlayan alanlarının düzenlenmesine katkı verip çoğunu yaptık, İlçede bir konsept görsellik oluştu. Yine söz edilen Cadde’nin peyzaj ve ağaçlandırma çalışması yaptık.

Yine çevre yolu üzerinin peyzaj, ağaçlandırma ve ışıklandırma yaptık.
Belediyenin lokalini işe başlar başlamaz restore ettik, modern bir mekana dönüştürdük.

Daha doğrusu irticalen birçok şey yaptık saymakla bitmez.

Biraz da ben başka şeyler söylemek Gülşehir Halkı’na seslenmek istiyorum...

Doğrusu zor bir süreç başlattık ve bu zor sürecin büyük bölümünü atlattık. Gülşehirli bize destek oldu, cesaret verdi, oy verdi ve her şey den önce metanet gösterdi sabretti. Altyapı ile beraber içme suyu yenileme artı bir de Doğalgazı ekleyince Halkımızın tahammül sınırlarını zorladık, bunun farkında bilincindeyim. Şu var ki, yükümüz hafiflediği gibi çok kısa bir zamanda biriyle gibi bir zamanda işin büyük bölümünü, zor kısmını hallettik.

Sizin aracılığınız ile bize destek olan Gülşehir Halkına teşekkür ediyorum.
Ana arterleri yaparken bazı sokaklara ulaşmakta güçlük çektik. İlçe büyüdü, İlçe’nin girişi ile diğer yakası yaklaşık 8/10 km.

Bu arada, ayağımız da çekmek isteyenler olmadı da değil, münferit sıradan, sıra dışı olaylar ve haberlerle karşılaşmadığımız olmuyor değil, bunlara da takmıyorum.

Amacım, Gülşehir’in yaşanılır şehir, yaşam kalitesi yüksek İlçe yapmak; Kapadokya bölgesin de marka İlçe yaratmak, bütün kaygım bu, başka bir beklentim yok. İstiyorum ki Gülşehir, Kapadokya bölgesinde görselliği, Şehir tasarımı, Örenyerleri ile bölgenin gezilip görülecek, ziyaret edilecek değeri bulsun, Turizme katkı sağlasın, İlçede bu yönlü ekonomi de oluşabilsin.

Unutmadan, birde son derece modern araç parkı da olan Kapalı Pazar yeri yaptık.

Unutulmamalıdır ki zahmet olmadan güçlük, sıkıntı çekilmeden de oturduk yerde birşey olmaz, Halkımın desteğinin devam etmesini İlçeyi, imar etmeye birlikte devam etmemiz istiyorum. Bu vesile ile Gülşehirli’nin bana desteğinin devam etmesini istiyorum.

Halkımla birlikte daha çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.

Bana burada halkıma seslenme, çalışmalarımıza anlatma fırsatı verdiğiniz için Muşkara Gazetesine ve sizlere teşekkürler.

Ayrıca, altyapı çalışmaları esnasında rahatsızlık verdiğimiz yurttaşlarımızdan özür diliyorum ve Gülşehir Halkına bu duruma katlanmaları ve destek olmalarından dolayı çok Teşekkürler ediyorum.

• Başkan’a bir şey sormak ihtiyacı hissedemedik, Başkan ilk gün ki seçilme heyecanından, bir şeyler üretme, yaratıcılık heyecanından bir şey eksiltmemiş keza artmış. Hatta bir ara Başkan yeni dönem için projeniz var mı, diye sordum, rakiplerimizi bir görelim dedi; sonra, Nevşehir/ Gülşehir Tranvay hattı olabilir mi dedim, “ güldü, sanmıyorum” dedi. Anlaşılan ucu açık projelerden yana da değil, çok maliyetli olacağını söyledi...

Yanımda, kalbimde, gönlümde işini iyi yapan insana, Kuruma verilecek başarı ödülünün ölçüsü sınırı yok, işini iyi yapan insana Teşekkürler ediyor sevgi saygılarımı sunuyorum.

Başarılar Kapadokya, Başarılar Türkiye…