Nevşehir´de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı.

Valilik önünden başlayarak Gençlik Spor Müdürlüğü kompleksine kadar yapılan yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, ASKF Başkan Vekili Bayram Ekici ve çok sayıda sporcu katıldı.

Amatör Spor Haftası´nın tüm Türkiye´de 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlandığını belirten ASKF Başkan Vekili Bayram Ekici, Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerin amacının halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklara müsabaka tecrübesi kazandırılması, ülkede topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması olduğunu söyledi.

Ekici, “Emanetimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin; ülkesini seven, şehrine sahip çıkan, ailesine, çevresine, okulda öğretmenlerine, sokakta büyüklerine saygılı, milli ve manevi değerlerimize yürekten bağlı nesiller olarak yetişmesi en büyük hayalimizdir. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sporu tabana yaymak, hem ruhen hem bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmek için, Nevşehir ASKF olarak bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz “dedi.

Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü: Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir.  Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, sevdirilerek, yapılması sağlanmalıdır.

Nevşehir olarak amatör spor üzerine birçok avantajımız ve artılarımız bulunmaktadır. Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen birçok salon sporu mevcuttur. Bu sporlarla ilgilenen birçok çocuğumuz ve gencimiz bulunmaktadır. Bu vesile ile lisans sayısı olarak Türkiye´de sayılı iller arasındayız.

Ayrıca Nevşehir ASKF tarafından organize edilen amatör futbol kulübü olarak, faal 34 kulübümüz mevcuttur. 11-19 yaş aralığındaki Alt ligleri de dahil ettiğimizde Nevşehir ili amatör sporlarda İstanbul´un önünde yer almaktadır ve buda bizlere ayrıca gurur vermekte ve amatörü önemsediğimizin kanıtıdır.

Hep birlikte yapmamız gereken geleceğimiz olan bu amatör ruha hizmet etmek, spor yapmaları için gerekli olan malzeme yardımını yapmak ve onların sağlıklı, ahlaklı birer birey olarak yetişmesini sağlamaktır. İnanıyorum ki bütün bunları yaptığımız takdirde Nevşehir´i en iyi şekilde temsil edecek gençleri hayata kazandırmış olacağız.