Sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan kırımızı beyazlı ekip, son haftalarda federasyonun gönderdiği tecrübesiz ve 6-7 aydan beri maç yönetmeyen hakemler nedeniyle puanlar kaybetmeye başladı.

Hakemlerin Tirespor maçında Nevşehir lehine verilmesi gerekirken verilmeyen penaltı yine aynı maçta Tirespor lehine tartışmalı bir pozisyon için penaltı vermesi ve son olarak Karbel Karaköprü maçında da olmayan bir pozisyonda yine penaltının verilmesi ile kaybedilen bu puanların sorumlusunun hakemler olduğu yönünde kanaatlerin oluşmasına neden oluyor.

13 yıl sonra 3. lige çıkan kırımızı beyazlı ekip, hakem hataları yüzünden kaybedilen 8 puanla zirveden uzaklaştı. Ancak bütün zorluklara rağmen bu takımın şampiyon olacağına inanan taraftarlar Karbel Karaköprü maçında da takımlarını yalnız bırakmadı.

Bir grup taraftar ise Federasyonun Nevşehir Belediyespor maçına tarafsız ve tecrübeli hakemlerin göndermesini istediler.

Taraftarlar, Şanlıurfa’da maçlarını yapan Karbel Karaköprü, Nevşehir Belediyespor ile yapacağı maçı 95 Km. uzaklıktaki Siverek ilçesinde oynatılması, sahanın zeminin patates tarlası gibi olması ve yağan yağmurla çamur deryasına dönen sahada maçın oynatılması ve bu maçta Nevşehir Belediyespor'un stoperi Serdar Yazıcının sakatlığından kimin sorumlu olduğunun federasyon yöneticileri tarafından izah edilmesi gerektiğini dile getirerek şöyle konuştular: “Karbel Karaköprü karşılaşmasının oynandığı statta futbolcular sıcak su yerine soğuk su ile duş almaları Nevşehir Belediyespor üzerinde oynanan  oyunlar şimdiden mi başlandı?. Nevşehir Gazi stadında gelen federasyon temsilcileri stada eksik raporu yazıyorlar. Acaba kanunlar sadece Nevşehir’de mi geçerli? Stadın çimlerini içine alan taşlar federasyon tarafından söktürülürken Nazilli stadının çimleri aynı taşlarla çevrili. Federasyonumuzun futbol kural ve kaidelerini çok iyi bilen yöneticilerinin akıl almaz düşünceleri sadece Nevşehir ile mi sınırlı kalıyor, anlamış değiliz.  Futbol Federasyonu yöneticileri artık taraflı tutumundan vaz geçip adaletli davranmaları bir takımın kaderiyle oynanmamalı bundan sonraki maçlara daha tecrübeli hakemlerin verilmesini yönünde federasyona yeniden çağrıda bulunuyoruz” diye konuştular.