Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, il protokolü, antrenörler, sporcular ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir’in konuşması ile devam etti.

Özdemir; “Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak açılışı yapılan spor okullarımızın ilimiz gençlerine ve sporcularına hayırlı olmasını diliyorum. İl merkezimizde toplam 21 farklı branşta antrenörlerimiz eşliğinde açılan spor okullarımız aynı zamanda ilçelerimizde de açılacaktır. Konuyla ilgili ekibimizle uzun zamandır titizlikle yaptığımız çalışmalar neticesinde hedefimiz çok daha fazla gencimize çok daha fazla sporcumuza ve genelinde çok daha fazla vatandaşımıza ulaşıp devletimizin bu büyük imkanlarını onların istifadesine sunmaktır. Malum bir yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisine alan bir pandemi süreciyle mücadele edilmektedir. Bu süreçte okullarımız genellikle kapalı kalmış süreç uzaktan eğitimle devam ettirilmiştir. Dolayısıyla çocuklarımız normal ortamlarından uzak kalıp evlerine kapanmak zorunda kalmış bu süreç çocuklarımızı ve tüm vatandaşlarımızı olumsuz etkilemiş, çeşitli teknolojik bağımlılıkların insanlar üzerindeki etkisi daha fazla artmıştır. Açılışını yaptığımız bu spor okullarımız sayesinde çocuklarımız ve vatandaşlarımızın pandeminin olumsuz yansımalarından kurtulması hem fiziksel hem zihinsel he de ruhsal anlamda gelişimlerine katkı sağlamalarını amaçlamaktayız. Bu vesileyle spor okullarımızın ilimize sporcularımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor hepinize şahsım ve kurumum adına saygılar sunuyorum.” dedi.

Programda zeybek gösterisinin ardından Cimnastik ve Taekwondo sporcuları gösterilerini yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü; yaz boyunca merkez ve ilçelerde sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek ve çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla 5-18 yaş aralığındaki tüm gençler için Yaz Spor Okullarını açıyor.

21 Branşta binlerce sporcu

Yoğun bir kayıt sürecinin yaşandığı yaz spor okullarında Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme dallarında faaliyet gösterilecek.