Terör ve teröristin tanımı bugünlerde her ne kadar güncellenme değiştilmeye çalışılsa da terör ve terörist hep aynıydı. İyi niyetle yapıldığını düşündüğümüz açılım sürecinde teröre zeytin dalı uzatılarak vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için yapıldı. Dağda silahı bırak ovada siyaset yap diye meclise sokuldu.

Çok değil birkaç yıl geriye gidelim neden pkk ve yandaşlarına meclisteki uzantılarına silahları bırakın silahları gömün bu ülkeye bu ülkenin insanına hem de hiçbir ayrım yapılmadan gelin birlikte hizmet edelim. El ele verelim büyük ülke büyük Türkiye yi birlikte kuralım diyerek uzatılan zeytin dalının kıymetini bilmediler.

Açılım sürecinde pkk ve ela başları ve de meclisteki uzantısıyla süreç devam ettirilmek istedi  unutulan bir şey vardı terörist hep aynıydı niyeti de aynıydı eylemi de aynıydı. Oysa ki bunlar halk la yapılsa idi başarıla bilirdi.

Gelelim terörün yeni tanımına eline silah alarak dağa çıkmış devletin askerine polisine ateş eden ben teröristtim diyen birileri de eline kalemi alıp teröristi ve destekçileri öven sözde davalarının haklılığını gazete ve dergilerde anlatan silahsız teröristler. Unutulmalıdır ki kalem kılıştan keskindir.

1992 de çıkartılan 3713 sayılı terörle mücadele kanunu  terör örgütüne destek veren sözlü ve yazılı  terör propagandası yapan kim olursa olsun cezasını çekiyordu.

Neydi bu kanun; Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak,

Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.

Bu kanun yıllar içinde tekrar tekrar değiştirildi çok yumuşak hal aldı ve terörle mücadele kanunu oldu teröristi  koruyan kanun. Bu yasayı ihlal edenler ceza aldı ama ya af edildi ya da cezası ertelendi. Bunlar içinde çok ünlü isimlerde vardı;

Sayın cumhurbaşkanımız yaptığı konuşmada yukarıda anlattığımız konuyu destekleyen bir konuşma yaptı. Asıl yapılmasını gereken içerideki deki teröristi bir şekilde yola getiririz ama dış devletlerinin teröre verdiği desteği nasıl önleriz.

Teröre destek veren ülkelere nasıl yaptırımlar uygulayacağız. Biz yıllardır sivrisineklerle mücadele etik ama bataklığın kurutulması gerektiğini  hep atladık. Hadi artık kurutun şu batklığı…