Kulüp yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

?Sporun geliştirilmesi, değerlendirilmesi, korunması, yayılması ve uygulanması olarak birden çok misyonu vardır. Bizim gibi güçlü kurumlar topluma ve spora katkılarını herhangi bir spor takımı veya organizasyonuyla ortaya koymaktadırlar.

İçinde bulunulan dönemde Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi Bayan Basketbol kulübü olarak kurumsal anlamda yeniden yapılanma ihtiyacı doğmuştur.

Kurumsal yeniden yapılandırma kulübümüzün bir ya da daha fazla unsurunun yeniden tasarlanması süreci olacaktır.

Fakat bilinmesini istediğimiz önemli hususta şudur ki; bu yapılanma eskiden anladığımız manada performansın iyileştirilmesi ve büyümekten öte, artık kulübümüzün yeni dönemde varlığını sürdürebilmesi için bir gereklilik haline gelmiştir.

Bu haftaya kadar birlikte ortak hedefler benimsenerek şeffaflık, karşılıklı güven, anlayış ve deneyimlerden yararlanma boyutunda yönetimimiz ve teknik ekibimiz arasında faydalı ve verimli bir süreç yaşanmıştır.

Son yapılan yönetim kurulu toplantımızda, hem teknik ekibimiz hem de bazı sporcularımızla ilgili durumların yeniden gözden geçirilmesi ve yenilenmesi sürecine ihtiyaç duyulduğu kararına varılmıştır.

Bu doğrultuda kulübümüzün antrenörü Sayın Erkin Erdinç ve oyuncularımızdan Sayın Berrin Karabaş ile yollarımızın ayrılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca kulübümüzün bulunduğu kategoride önemli düzeyde bir deneyime sahip olan Ankara ilinden Sayın Ergün Emre Duruk ile yeni antrenörümüz olarak anlaşmaya varılmıştır.

Yeniden yapılanma ve değişim süreci adını verdiğimiz bu dönemde basketbol federasyonumuzun belirlediği uluslar arası veya ulusal ilkeler çerçevesinde gereken tüm prensiplere ilk gün olduğumuz gibi şimdi de sıkı sıkıya bağlı olduğumuzun bilinmesini önemle rica ediyoruz.

Ayrıca, Kulübümüzün çok önem vererek söylediği üzere, ilimizle olan sıcak ilişkisini canlı tutmak ayrıca ilimizin ve üniversitemizin adını tanıtma misyonunu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini bildiririz. Saygılarımızla.?
Haber: Ali Çamur