Kısa adı ASGD olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, 15 Temmuz’un hain darbecileri lanetlendi.

Genel Başkan İbrahim Erdoğan’ın ASGD Genel Merkez Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en kanlı hain kalkışmasını, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşamıştır.

Kendi halkının, kendi vatandaşının üzerine ateş açıp bomba atabilecek kadar aşağılık bir terör örgütü olduğunu gösteren eli kanlı hainler, o meşum gecede emperyalistlere uşaklıklarını kanıtlamaya çalışmışlar, ancak Türk halkından tarihi bir tokat yiyerek kirli emellerine ulaşamamışlardır.

15 Temmuz’da kahraman halkımızla birlikte darbecilere sonuna kadar direnen Türk basını da destan yazmıştır. Bu yönüyle 15 Temmuz tarihi tam anlamıyla bir demokrasi zaferi ve miladı olmuştur. Kurşunlara ve bombalara göğüs geren, tanklara meydan okuyan Türk halkı, ülke yönetimine silah zoruyla el konulmasına izin vermeyeceğini göstermiş, bu kararlılığını da canı ve kanı pahasına ortaya koymuştur.

Bu kutsal mücadelesiyle de, tüm dünyaya tam anlamıyla bir demokrasi dersi vermiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi, Türk halkı tercihini demokrasi ve özgürlüklerden yana yaparak emperyalist sömürgecilere ve onların kullandığı vatan haini maşalarına gereken cevabı vermiş, bu uğurda herşeyi göze alabileceğini dosta düşmana göstermiştir. ASGD olarak bu büyük direnişte göğsünü; vatanı, milleti ve bayrağı için siper eden tüm şehitlerimizi bir defa daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Allah bu aziz millete bir daha böyle hainlikleri göstermesin ve bu tür hazin acıları yaşatmasın.”