Uluslararası İlişkiler Fakültesi, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesinin en prestijli fakültelerinden biridir. Fakülte tarihi, sert devlet oluşumunun ve Kazakistan devletinin oluşum dönemine dayanmaktadır. O zamandan beri uzun ve çok olaylı bir yol kat ettik. Bugün, fakülte uluslararası ilişkiler konusunda yüksek nitelikli uzmanların eğitimine önemli bir katkı yapan önemli bir eğitim ve bilim merkezidir.

Başarılı bir şekilde modern eğitim teknolojilerini kullanan fakülte, uluslararası ilişkiler ve dış politika, uluslararası hukuk ve dünya ekonomisi alanlarında çalışan personelin önde gelen bir hakimi olarak kabul edilir. Fakülte öğretmenleri, uluslararası ilişkilerin, uluslararası hukukun ve dünya ekonomisinin, bu bilim alanlarının gelişmesine katkıda bulunan uluslararası baskı sorunlarıyla ilgili yüzlerce monografi, ders kitabı ve öğretim yardımcısı yayınladı. Fakülte'nin bilimsel ve pedagojik faaliyeti cumhuriyette ve sınırlarının çok ötesinde haklı bir şekilde tanınır ve saygı görür. Yıllar boyunca, fakülte yakın ve uzak uluslarda önde gelen yabancı üniversiteler ile istikrarlı ortaklıklar kurmuştur. Her yıl uluslararası işbirliği üzerinde,  tanınmış yabancı bilim insanları ders vermek için fakülteye geliyor.

Şu anda Türkiye, Rusya, Güney Kore, Çin, İran, Afganistan, Tacikistan, Orta Asya'nın tüm ülkelerinden gelen birçok yabancı öğrenci fakültede okumaktadır. Fakülte mezunları, cumhuriyetin yasama ve yürütme makamlarında ve özellikle Parlamento, Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, yurtdışındaki ülkenin temsilcilik ofisleri ve uluslararası kuruluşlarda etkin olarak çalışmaktadır. Birçoğu cumhuriyetimizi diplomatik misyonlarda temsil ediyor ve akademik kurumlarda ve iş çevrelerinde talep ediliyor. Yüksek düzeyde eğitim ve zengin araştırma gelenekleri bize güven ve iyimserlikle bakmamızı sağlar.

Safura Böribayeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi,

Uluslararası İlişkiler Fakültesi, Diplomatik Çeviri Bölümü

Almatı/Kazakistan