El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Diplomatik Çeviri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Safura Böribayeva yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kazakistan El -Farabi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri için kış bahçesi üniversitesi ve dans dersleri için yeni bir öğrenci salonu hizmete açıldı.

Etkinliğe Almatı halkı ve medyanın temsilcileri, önde gelen bilim adamları, ünlü mezunlar, öğretmenler ve üniversitenin öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Galym Mutanov, Kazakistan Cumhuriyeti'nin ulusal gününü tebrik etti.

Rektör Mutanov, egemen Kazakistan tarihinin yeni aşamasının, halk bilincinin ruhsal olarak yeniden canlandırılması ve modernleştirilmesi olduğunu belirtti. Burada, bizim için ana referans noktaları manevi refah programı ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı N.N. Nazarbayev'in makalesidir «Büyük Bozkır'ın Yedi Yüzü».

Konuşmasında üniversitenin başarılarına odaklandı ve binlerce çalışana aktif çalışmalarından, üniversitenin gelişimine ve Kazakistan'ın yükseköğretim sistemine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi küresel bilimsel ve eğitsel derecelendirmelerde dinamik olarak hareket ettiği kaydedildi. «QS» Yetkili uluslararası sıralamada, üniversite dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 220. sırada yer aldı. Tatilin arifesinde, takımın iyi haberi, «Dünya Üniversiteleri-Avrupa Standardı Akademik Sıralaması» («ARES») yetkili Avrupalı derecelendirme notuna göre, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Kazakistan'ın yüksek eğitim kurumları arasında liderliği ve dünyadaki yüksek rekabet gücünü doğruladı.

«AA» performansı açısından, önde gelen Avrupa üniversiteleri arasında yer alır ve diğer Kazakistan üniversitelerinin önemli ölçüde önündedir. Şu anda üniversitede bir dizi uzay teknolojisi oluşturuluyor. California (ABD) 'deki kozmodromdan Bağımsızlık Gününün arifesinde, «SpaceX»  şirketi Ilona Mask, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi oluşturulan Kazakistan «El-Farabi-2» nanosputnik başarıyla başlattı. En yenilikçi teknolojileri ve bilim insanlarının gelişimini birleştiren Еl-Farabi.

Buna ek olarak, bu yıl eğitim için alınan hibe sayısında ülke üniversiteleri arasında mutlak lider oldu. El-Farabi Kazak Milli Üniversitesine 2018 yılında kayıtlı 10 binden fazla öğrenci bulunmakta.”