Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, FOX TV Haber Ekibi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı salonundan çıkartılmasını kınadı.

Karaca, “Gazetecilik kamu adına yapılan bir görevdir. Bugün ne yazık ki, FOX TV mensubu iki meslektaşımız olan muhabir ve kameraman arkadaşımızın, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki bir programı takip etmeleri, doğrudan talimatla engellenmiştir. Bu durumdan büyük bir hicap duyuyor, basın ve haber alma özgürlüğü açısından, dış dünyaya karşı ülkemizin bir kez daha mahcup edilmesini protesto ediyoruz.

Basının bilgi toplama, haber alma ve haber verme işlevinin Bakan direktifleriyle ortadan kaldırılması, açıkça abesle iştigaldir. Bu tür engellemeler sadece basın özgürlüğünü değil, gerçekte halkın haber alma hürriyetinin doğrudan ortadan kaldırılmasıdır.

Bu talimat bizzat Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından verildiyse olay daha da vahimdir. Yok eğer, sorumlular, durumdan vazife çıkaran işgüzar danışmanlar ve bakanlık görevlileriyse, gereği derhal yapılmalıdır.

TGF olarak meslektaşlarımıza yapılan muameleyi şiddetle kınıyor, FOX TV’nin doğru, dürüst ve tarafsız habercilik çabasının yanında olduğumuzu önemle vurguluyoruz” dedi.