2012 yılından bu yana kullanılan ripple yani XRP diğer kripto para türlerinin aksine madenciliği yapılamayan bir sanal para olarak ifade edilir. Burada blockchain isimli defterler bir şirket tarafından yönetilir. Merkezi bulunması da bu kripto parayı diğer pek çok dijital paradan ayırır. İşlemlerde ağ ücretleri son derece düşük olduğundan dolayı ripple özellikle bankalar ve büyük şirketler tarafından yaygın olarak kullanılır.

Güncel verilere göre XRP nedir diye baktığınızda en çok hacme sahip olan kripto paralardan biri olduğunu ve uluslararası ödemelerdeki hızı sayesinde fark yarattığını görebilirsiniz. Günümüzde dünya çapındaki 100 bankadan 30’u yurt dışı ödemeleri için ripple kullanımı konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu durum ripple için olan talebin ilerleyen dönemlerde daha da artacağını işaret etmektedir. XRP yorum ve önerilerini incelediğinizde beklentilerin genellikle olumlu yönde olduğunu görebilirsiniz.

XRP (Ripple) Fiyatı Nasıl Belirlenir?

XRP kaç TL diye baktığınızda fiyatların değişken bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Bunun altında yatan çok sayıda neden vardır. Fiyatlar belirlenirken öncelikle arz ve talep dengesi dikkate alınır. Diğer yatırım araçlarında olduğu gibi kripto paralarda da arz talep ilişkisi fiyatlarda yukarı ya da aşağı yönlü hareketlilik oluşturur. Talebin artması fiyatların da artmasına yol açmaktadır. Çoğu kripto para biriminin arzının sınırlı olması fiyatların yükselmesinde önemli rol oynar.

XRP fiyat belirlenirken regülasyonlar da dikkate alınır. Buna göre kripto paralarla ilgili çıkan haberler fiyatların yükselmesinde doğrudan etkilidir. Örneğin 2018 yılının Şubat ayında Çin’de kripto para sitelerine engelleme getirilmesi bitcoin fiyatlarında yaklaşık %15’lik bir düşüşe sebep oldu.

Güncel olaylar kripto para birimleri başta olmak üzere ekonomi üzerinde büyük etkiye sahiptir. Eğer bir kripto para birimine olan güven ekonomik ya da siyasi nedenlerden dolayı kaybolursa bu durum fiyatlarda artışa yol açar. Benzer durum spekülasyonlar için de geçerlidir. Ripple başta olmak üzere kripto paralarla ilgili hızlı şekilde al sat yapmak piyasada kısa süreli dalgalanmalara sebep olur. XRP fiyat değişmelerini incelediğinizde bu durumun etkilerini fark edebilirsiniz.

Yeni Kripto Paralar XRP Fiyatlarını Etkiler Mi?

Son dönemlerde kripto para piyasasında yeni altcoinler çıkmaktadır. İşlem gören kripto para sayısının iki binin üzerinde olduğu ifade edilir ve yeni çıkan her kripto para bölünmeye sebep olur. Dolayısıyla fiyatlarda da birinden diğerine akış yaşanır. Bu nedenle yatırım yapmadan önce ripple fiyat grafiği ve diğer verilerle ilgili kapsamlı bir araştırma yapmanızda yarar vardır. Bununla ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgilere en güncel şekilde bitlo.com adresinden ulaşabilirsiniz