Yıl dönümü tarihine adanmış konferans – El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nin 25. yıldönümü. Konferansta, modern uluslararası ilişkiler, dış politika ve diplomasi, uluslararası hukuk, dünya ekonomisi, uluslararası bölgesel çalışmalar, ülke çalışmaları ve küreselleşme çağında yabancı dil öğretiminde güncel yöntemler ve dijital teknolojilerin güncel sorunları tartışıldı.

Uluslararası bilimsel ve pratik çevrimiçi konferansa, Kazakistan'ın bilimsel ve uzman topluluğunun önde gelen temsilcileri, yurtdışındaki BDT ülkeleri, Kazakistan Cumhuriyeti devlet organlarının temsilcileri, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, yabancı elçilikler, Türk Basın temsilcileri katıldı. Önemli etkinlik 1. Rektör Yardımcısı Profesör M.M. Burkitbaev tarafından açıldı. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir tarafından karşılama konuşmaları yapıldı. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir: “Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu adına 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Uluslararası İlişkiler Fakültesi'ni kutluyorum!

Günümüzde Türkiye ile Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkiler oldukça olumlu yönde gelişmektedir. Bu bizi çok mutlu ediyor. Kardeş Kazak halkıyla dostluk ilişkilerimiz tarihi geçmişimize, ortak kültürel ve manevi değerlerimize dayanmaktadır. Türkiye ile Kazakistan’ın eğitim ve bilim alanındaki işbirliği de gün geçtikçe güçlenerek artmaktadır. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi ile işbirliği içinde 2017 yılından bu yana Türk Dünyası belgesel film festivaline katılıyor. Federasyonumuz her yıl “Doğunun Dünyası”  bilgilendirici ve eğitim kulübü ile birlikte, öğrenci ve lisans öğrencilerine Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Diplomaları ile ödüllendirilen bilimsel seminerler düzenlemektedir. Yüksek eğitim seviyesi, elverişli bir akademik atmosfer ve zengin yaratıcı ve entelektüel potansiyele sahip dünyanın en iyi üniversitesiyle işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. G. Aydarbayev, Türk Dünyası gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir'e, Muşkara Haber Genel Başkanı Bayram Ekici'ye, Ceyhan Radyo TV,  Haber Genel Başkanı Şahin Özer'e Türkiye medyasında yayınlanan makaleler için minnettarlığını ifade etti.

Doç.Dr. Safura Böribayeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi,

Uluslararası İlişkiler Fakültesi, Diplomatik Tercüme Bölümü

Almatı/Kazakistan