Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Meysem Samsun ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Akbulut, bölgenin değerli sanatçıları, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sergi öncesi sanatçılar ve eserleri hakkında bilgi veren NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak alanlarında nitelikli sanatçılar ile öğrencilerimizi bir araya getirerek öğrencilerimizin sanatsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda da İnönü Üniversitesi’nden öğretim üyesi Doç. Dr. Meysem Samsun ile Dr. Öğr. Üyesi Doğan Akbulut’un birbirinden değerli kişisel resim ve heykellerinden oluşan serginin açılışı için bir araya geldik. Ben bu vesileyle her zaman bizleri destekleyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere, sergimize katılarak bizleri onurlandıran KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Mahmut Sami Şahin’e ve sergide eserleri yer alan değerli sanatçı hocalarımız ile siz değerli katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversite olarak öğrencilerin eğitimleriyle birlikte sosyal ve kültürel anlamda da gelişimine katkıda bulunacak her türlü faaliyeti önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ise, serginin açılmasında emeği geçenlere ve eserleri bulunan sanatçı akademisyenlere teşekkür etti.  

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin daha sonra katılımcılar ile birlikte akademisyen sanatçılar Doç. Dr. Meysem Samsun ve Dr. Öğr. Üyesi Doğan Akbulut’un 25 eserinden oluşan sergiyi gezerek, eserleri hakkında kendilerinden bilgi aldı.

Akademisyen sanatçıların ‘Sanat Nedir/Ne Değildir’  üzerine söyleşide de bulunduğu sergide Rektör Aktekin,  kendilerine teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergi, 15 gün boyunca sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.