Askıda Fatura’ya büyük destek Askıda Fatura’ya büyük destek

Berat Kandil programı, yatsı namazı öncesi İlçe Müftüsü İsmail Karadavut’un sohbetleri ile başladı.

Karadavut, Berat Kandili ile ilgili, “Bu gece Şaban ayının 15. gecesini şereflendiren mübarek Berat Gecesidir. Bu gece mağfiret gecesidir. Bu gece af dileyenlerin günahı ne kadar çok olursa olsun affedildiği gecedir. Bu gece rızık isteyenler için rızkın bolca verildiği gecedir. Bu gece dua etmek isteyenler için duaların ret olunmadığı bir gecedir. Bu gece dertleri olanlar için dertlerine şifa gecesidir. Berat Gecesinin bir diğer özelliği insanlığa gönderilen son ilahi mesaj yüce Kur’an-ı Kerim’in levh-i mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Berat Gecesi bir yıl süreyle olacak hadiselerin, amellerin, rızıkların, ecellerin, hastalıkların vb. karara bağlandığı ve ilgili meleklere teslim edildiği gecedir.

Bu gece ayrıca Allah'ın izni ile Resulullah’a (s.a.v) şefaat hakkının tamamının ikram edildiği gecedir. Bu mübarek gecenin aziz milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, başta Gazze, Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere bütün mazlumların felaha ulaşmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program kılınan yatsı namazı sonrası Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Berat Gecesi özel Berat Kandili programı, İlçe Vaizi Adem Saylan'ın duası ile sona erdi.

Editör: Ravza Nur Baydemir