Yatsı namazı öncesi İlçe Müftüsü İsmail Karadavut’un sohbeti ile başlayan Miraç Kandili programı, cemaatle kılınan yatsı namazı sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.

“HER PEYGAMBER MİRAÇLA TESELLİ EDİLMİŞTİR”

İlçe Müftüsü Karadavut sohbetinde, “Her peygamber, hayatlarının "bittim" noktasında miraçla teselli edilmiştir. Miraç bir manada peygamberlerin zahmetli, çileli tebliğ hayatları için sunulmuş ilahi bir teselli armağanı, manevi bir hediyedir. Bugün Alemlerin Sultanının miraçla teselli edildiği mübarek miraç gecesidir. Hicretten bir buçuk yıl kadar önce gerçekleşen, beşer anlayışı çizgisinin ötesinde olan akıllara durgunluk veren bu geceden sevgili peygamberimiz birçok hediye ile dönmüştür. “Gözümün nuru” diye nitelediği beş vakit namaz, mirâç hediyelerinin ilkidir.  Miracın ikinci hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir. Miracın üçüncü hediyesi ise, “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir.” dedi.

FİLİSTİN VE 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DUA 

Karadavut, “Filistin’de, Gazze’de, miracın basamağı Mescid-i Aksâ’da yapılan zulüm ve soykırımda hayatını kaybeden kardeşlerimize dua ediyoruz. Rabbim mazlum ve mağdur coğrafyalara barış ihsan eylesin, zalimleri zelil kılsın, ehli İslam’ı mansur ve muzaffer eylesin. 6 Şubat ayrıca millet olarak hepimizin ciğerini dağlayan asrın felaketi depremlerin 1. yıl dönümü. Yüce Rabbimden ahirete irtihal eden her bir kardeşimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Cenab-ı hak ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza eylesin. Miraç gecemiz mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

Kandil programı dualarla tamamlandı.

Ürgüp’te umumi tuvaletler yenilenecek Ürgüp’te umumi tuvaletler yenilenecek

425893117_769924598500909_4052536007853966107_n

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR