Ürgüp, Sarıyazı bölgesi kapalı devre sulama sistemine ait sözleşme, Devlet Su İşleri ile yüklenici firma arasında imzalanarak proje için yer teslimi gerçekleşmişti.

Maliyeti 330 milyon olan proje ile ilgili firma yetkilisi saha ve şantiye şefi Orçun Kınay ve formen Musa Koç, Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

ÜTSO’dan Başkan Bul’a hayırlı olsun ziyareti ÜTSO’dan Başkan Bul’a hayırlı olsun ziyareti

Ziyarette inşaat sahası hakkında istişare edildi.

Şantiyenin kurulduğunu ve malzemelerin ilgili sahaya indirildiğini belirten Kınay, 15 güne kadar hava şartları müsaade ederse kazı çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz da konu ile ilgili, “Başkan Vekilimiz Vehbi Zengin ve yönetim kurulumuzun uzun süredir talep ve takipçisi olduğu, birçok yetkili, bürokrat ve siyasiler ile yapılan görüşmeler sonrası ihalesi ve yer teslimi yapılarak Sarıyazı Bölgesi Kapalı Devre Sulama projesinin hayata geçiyor olması üreticilerimiz ve bizleri çok mutlu etti.” diyekonuştu.

Ayhanlar Sulama Birliği bünyesinde bulunacak olan 9 bin 700 dekar dönüm araziye kapalı devre borulu sulama sistemi ve güneş enerjisi panelleri kurulacağı bilgisini veren Başkan Korkmaz, “Kurulacak olan güneş enerji santrali suyun Kızılırmak’tan hava basımında kullanılacak böylelikle elektrik enerjisinden tasarruf sağlanarak uygun sulama imkanı sağlanacak. Milli ekonominin temeli tarımdır. Hayırlı uğurlu olsun. Projenin hayata geçmesinde bizlere destek olan, emeği olan, herkese teşekkür ederiz.” dedi. 

S7-1S1S3

Kaynak: HABER MERKEZİ