TMMO Nevşehir temsilciliğinin organizasyonu ile düzenlenen toplantıda konuşan TMMO Nevşehir temsilcisi Avni Duru, pandemi tedbirleri nedeniyle sıkça bir araya gelememelerine karşın geçen yıldan itibaren toplantı ve etkinliklerinin bu süreçte sürdürüldüğünü belirtti.

Temsilcilik çalışmalarına ilişkin olarak üyelere bilgi aktaran Duru, böyle bir etkinlik için TMMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol başta olmak üzere tüm temsilcilik yetkilileri ve üyelere de teşekkür etti.

Toplantıda konuşan TMMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, üyelerinin mesleki alanda bilgi ve birikimlerini artırmak, fikir ve taleplerini hayata geçirerek mühendislik faaliyetlerini uluslararası standartlarda ve kalitede sürdürülmesi için teknik ve hukuki alt yapısının sağlıklı şekilde oluşturulmasına öncü olmaya çaba harcadıklarını belirtti.

Varol, “Türkiye Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak temel amacımız, üyelerimizin mesleki alanda bilgi ve birikimlerini artırmak, fikir ve taleplerini hayata geçirmek, mühendislik faaliyetlerini uluslararası standartlarda ve kalitede sürdürmeleri için teknik ve hukuki alt yapının oluşturulmasında öncü olmaktır. Meslek odası olarak üstlendiğimiz misyon ve vizyonumuz doğrultusunda birçok faaliyetleri geliştirerek yaptığımız çalışmaları daha da ileri seviyelere ulaştırmaktır.” dedi.

Göreve geldikleri günden beri etkin hizmetler yürütme kararlılığı ile hareket ettiklerine vurgu yapan Varol, şöyle konuştu: “Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren meslektaşlarımızla birlikte mesleğimizde öncü olarak ülkemizin ve toplumumuzun tüm kesimlerine en güzel hizmetleri vermeye çalıştık. Meslekte birlik ruhuyla sorumluluklarımızı yerine getirme bilinci içerisinde çalışmalar yaptık. Şubemiz, Kırşehir – Sivas – Nevşehir – Erzincan ve Yozgat temsilciliklerimiz dâhil 3200’ü aşan, her geçen gün genişleyen, her geçen gün yeni başarılara imza atan büyük bir ailedir. Bünyemize ait olan AKM merkezimiz de  ‘’Asansörlerin Periyodik Kontrolleri’’ yapılmaktadır. Şuan itibariyle 41 ilçe ile protokolümüz vardır. Protokollerimizi genişletmek, daha fazla vatandaşımıza yardımcı olabilmek adına çalışmalarımız devam etmektedir. Yine aynı şekilde düzenli olarak devam ettiğimiz; Periyodik kontroller, Bilirkişilik Hizmetlerimiz, Baca uygunluk kontrollerimiz ve mesleki eğitimlerimiz bulunmaktadır. LPG, SMM, Doğalgaz, Yapı Denetim, Kadın Üye, Kamu-Üniversite gibi uzmanlık komisyonlarımızla birlikte, bu komisyonların aldıkları kararlar doğrultusunda üyelerimiz ve kamu yararına çalışmalar yapılmaktadır. Mühendislerin gelişen teknolojilere uyum sağlamaları için, mesleki eğitim aşamasının ilk adımı olan üniversite eğitimi sırasında kazanılmış bilginin üzerine, meslek yaşamı süresince yeni bilgiler eklenmesi gerekmektedir. Bu bilinçle şubemizdeki eğitim sistemine yenilik getirerek 3 ay kadar sürecek olan ‘’Kariyer Ofisi’’ programı oluşturulmuştur.

Mühendis arayan firmaların talep eğilimi ortaya çıkarılarak iş arayan üyelerimiz çeşitli alanlarla ilgili mesleki eğitimler ücretsiz olarak şubemizde yüz yüze, temsilciliklerimizde bulunan üyelerimiz için ise online olarak verilmektedir. Firmalardan gelen talepler doğrultusunda, özellikle yeni mezun ve iş arayan üyelerimizin etkili bir özgeçmiş hazırlamasından başlayarak, her aşamasında yanında olup istihdam sağlamasına yardımcı olmaktayız. Ekim 2022 yılında şubemiz tarafından yapılacak olan ‘’ Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi’’ için de çalışmalarımız devam etmektedir.”

TMMO Kayseri Şubesi olarak 2021 yılı içerisinde  temsilcilik ve üyelerle sıkı bir diyalog süreci yaşadıklarını anlatan TMMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, “Son 2 yıldır ülkemizi ve tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını nedeniyle yaşanan yasaklardan dolayı, kısıtlı da olsa tüm oda faaliyetlerimizi devam ettirmeye çalıştık.Son 4-5 aydır ise yoğun bir tempo ile üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda çeşitli organizasyonlar düzenledik. Özellikle 2021 yılı içerisinde 25 kez Temsilciliklerimizi ziyaret ederek; Smm li üyelerimizle, mesleğe yıllarını vermiş meslek büyüklerimizle, genç üyelerimizle ve kadın üyelerimizle birlikte faaliyetler düzenledik.Bir araya gelmenin bu kadar zor olduğu zamanlarda, 2 yıl gibi kısa süreye sığdırdığımız ve kamuoyunun takdirini kazanan bu çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de yapacaklarımızın teminatı olacaktır.15.Dönem Şube Danışma Kurulu toplantısı yapılarak dönem içerisinde yaptığımız çalışmalar değerlendirilmiş ve danışma kurulu üyelerinin görüşleri, önerileri alınıp, planlamalar yapılmıştır.  28 Ocak 2022 tarihinde yapılan Danışma Kurulu toplantımızda oy birliği ile yönetim kurulu başkanı olarak şahsım başkanlığında 16. Olağan Genel Kurul çalışmalarının yürütülmesi kararı alınmıştır. Yapmış olduğumuz çalışmaları yakinen takip ederek takdir duygularını ifade eden İl Temsilciliklerimize, Danışma kurulumuza, çok değerli üyelerimize teşekkür ederek, Yönetim Kurulum adına güvenlerine layık olmaya gayret göstereceğimizi ve Meslekte Birlik ruhuyla hareket edeceğimizi ifade etmek isterim. Danışma Kurulumuzda oy birliği ile alınan karar neticesinde yapılacak olan Genel Kurulda yeniden Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanlığına adaylığımı siz değerli üyelerimizle paylaşıyor, 13 Şubat 2022 tarihinde yapılacak olan 16. Olağan Genel Kurul da sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağımızı belirtir, saygılarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra TMMO Kayseri Şubesi’ne bağlı Nevşehir temsilciliğinin çalışmalarının kamuoyunda etkin bir şekilde duyurulmasına çaba harcayan Nevşehir’deki medya kuruluşlarının temsilcilerine, TMMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.