Nevşehir, Aksaray, Niğde ve Kırşehir illerinin katılımıyla kurulan Yeşil Doğa Kent Konseyi tarafından 4 ilde yapılması planlanan vuslatının 700. yılında “Yunus Emre ile Gelin Tanış Olalım. Yunus Emre Söyleşileri” programının ilki Nevşehir Hacı Bektaş veli Üniversitesinde (NEVÜ) gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Yeşil Doğa İl Temsilcisi Bayram Ekici, derneğin, kültür, çevre, doğa uyumlu, yaşam ve ağaçlandırma çalışmaları yapan, Orta Anadolu ekonomik kalkınma projeleri hazırlayan bir oluşum olduğunu söyledi.

Ekici, “Yeşil Doğa Derneği, bu 4 ilin kalkınması için el birliği yapan, kendilerini insanlığın faydasına adamış insanlarız. Bu düsturla çalışmalarımıza devem ediyoruz.” dedi.

“Yunus Emre ile Gelin Tanış Olalım” programını 4 ilde yapmayı planladıklarını kaydeden Ekici, ilkini yaptıkları programın devamının da geleceğini söyledi.

Yeşil Doğa Derneği Kent Konseyi Genel Başkanı Abdulkadir Ay da sivil tolum örgütlerinin topluma karşılıksız hizmet etmek için kurulan yapılar olduğunu belirterek, bu düsturla Yunus Emre’yi tanıtmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de Yunus Emre’yi herkesin tanıması gerektiğini belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yazar, gazeteci ve Kültür ve Turizm Bakanlığı halk şairi Ayşe Paslanmaz, şiir okudu.

Daha sonra yazar ve senarist Dr. Mahmut Ulu, Yunus Emre’nin hayatını özetledi.

Müzik dinletisinin ardından programda emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.