Birlikteliklerinde yarım asrı geride bırakan çiftler evlerinde ilk kez bir Belediye Başkanını ağırlamanın mutluluğunu, sevincini ve gururunu yaşıyorlar.

Aile olmanın toplum hayatında taşıdığı öneme dikkat çekerek bu yönde farkındalığın geliştirilmesi amacıyla Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Kutlu Yolda; Mutlu Aile, Mutlu Toplum’ sloganı ile hayata geçirilen ‘Aile Olmak Zor Değil’ projesi kapsamında Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, eşi Derya Seçen ile birlikte evliliklerinde 50. yılını tamamlayan çiftleri evinde ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Belediye Başkanı Atilla Seçen, eşi Derya Seçen ile birlikte Emek Mahallesinde Abdullah Ünzile Katıöz,350 Evler Mahallesi’nde Erol-Müjgan Simit ve 2000 Evler Mahallesi’nde de Osman Ümmügülsüm Taşpınar çiftini ziyaret etti.

Aileleri tebrik eden Seçen, aileler için özel olarak hazırlanan ve içinde Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı, tebrik belgesi ile çeşitli hediyelerin olduğu armağan kutusunu da hediye etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Türk Toplumunun çekirdeğini oluşturan Aile kurumunun taşıdığı anlam ve değere toplumun tüm bireyleri tarafından dikkatin çekilmesi ve ile Aile olmanın sağlıklı toplum yapısının sağlanmasında en temel güçlerden biri olduğu yönünde farkındalığın oluşturulmasına katkı sağlanması amacıyla ‘ Aile Olmak Zor Değil’ projesi başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda Nevşehir’de 1968 yılında evlenen ve aile birlikteliğinde 50 yılı geride bırakan 19 çiftin belirlendiğini söyleyen Seçen, bu aileleri ziyaret ederek onurlandırmayı kendilerine bir görev edindiklerini belirterek, bugüne kadar 15 çifti evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

Başkan Seçen, söz konusu ziyaretlerin de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirterek “ Belediye Başkanlığım süresince koltuğumuza bağlı kalmaksızın halkımızın içerisinde, yaşanılan sorunlara karşı halkımızla birlikte,  şehrimiz adına çalışmalar yapacağımızı daha görevimin ilk günlerinde kamuoyu ile paylaşmıştım. O günden bu güne kadar bu çizgi içerisinde etkin çalışmalar yürüttük. Ancak beni en fazla duygulandıran, onlarla hem hal olmayı gerektiren projelerimizden birisidir bu ziyaretler. Evlilikleri süresince belediye başkanını karşılarında gören ailelerimiz oldukça şaşırıyorlar. Bu onurlandıran ziyaretimiz karşısında ailelerin sevincine, mutluluğuna ortak olmak, onlarla bir bardak çay içip hayat tecrübelerini dinlemek ve onların belediyemize yönelik istek, dilek ve şikayetlerini de dinlemek bizleri gerçekten oldukça mutlu ediyor.