GÜLŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHDİ ARISOY´U makamında ziyaret ettik. Makam odası çalışma ofisi gibiydi, masanın üzerinde projeler, mali analiz raporları, takip edilen işlerin sorgulama notları vb. evraklar vardı.  

Başkan Vahdi Bey seçildiği ilk günün heyecanını muhafaza ediyor, yalnız bu heyecan seçim kazanma değil, proje, yatırım, halka hizmet etmenin, ilçeye değer katma heyecanı. Bize yeni projelerini anlattı. Bildiğimiz alt yapı, doğalgaz çalışmasının dışında ilçenin yeni yatırımlara acil ihtiyacı olduğunu belirtti ve çalışmalarını açıkladı.

Başkan: Bu hafta farklı üniversitelerin mimarlık, mühendislik ve şehir planlama fakültelerinin son sınıf öğrencileri ile bu fakültelerdeki ilgili akademisyenleri ilçemizdeki Kartal Hotel`de misafir etmekteyiz. Bu ekip ve ayrıca Kartal Belediyesi ve Hacıbektaş Belediyesi´nin ilgili birimlerinden arkadaşlarımızla beraber ilçemizin imar planı ve peyzaj tasarımı üzerine proje çalışmaları yapıyoruz. Bu planı kitaplaştıracağız, bilahere keyfi değişiklikler dolayısıyla ortaya çıkabilecek çarpıklığı önlemek için, imar çalışmamızı bilimsel uzman kadro ile yapıyoruz. 

Ayrıca, ilçenin ivedilikle karşılanması gerekli ihtiyaçlarını planlıyoruz. 400 evlerde mevcut su deposu yıprandı, acilen tadilat veya yenisini yapmak durumundayız bununla ilgili finans, kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Arıtma tesisimiz yine aynı durumda, bununla ilgili İller Bankası´na başvurduk, gelişmeleri takip ediyoruz. Bak işte bunlar -evrakları gösterdi- Belediye´nin aylık gider çizelgesi, geçen ay ne kadar kademe giderleri, yakıt, ulaşım, personel ve benzeri kurumun mali analiz tablosu. Bu harcamaların daha iktisatlı ve verimli olmasını takip ediyoruz.

Buyur resimlerini çek halkımıza duyur. Belediye olarak, enerji giderlerimizi karşılamak, Belediye´ye gelir yaratmak için, GES projesi yaptık (Güneş Enerjisi Santrali). Bütün izinlerini ilgili kurumlardan aldık, ruhsatımız hazır. Projenin finansmanı için İller Bankası´na kredi başvurusunda bulunduk.

Eğer İller Bankası´ndan gerekli desteği göremez isek, ticari bankalara başvuracağız, bu da olmaz ise, yap işlet modelini tercih edeceğiz.  Bazı cadde ve sokakların düzenlenmesi, taşlarının döşenme işini kendi personelimiz ile yapıyoruz. Personelimiz hiç boş durmuyor, canla başla çalışmaktadır.

Belediyenin, bazı bölgelerde kirada bulunan yerlerinin boşaltılması gerekiyor, kamu yararı adına arkadaşların buraları boşaltması, bize yardımcı olmaları gerekiyor. Belediye´ye ait gayrimenkul ve bazı nitelikli arsaları değerlendirmek istiyoruz. Bu arada şunu da belirteyim; İller Bankası`ndan veya Devletin diğer ilgili kurumlarından yardım, hibe alamıyoruz.

Çevre Şehircilik Bakanlığında çöp arabası sözü aldık vermediler, bir konteyner veya vidanjör alamadık.  Diğer ilçelere bu yardımları yaptılar. İnsanımızın bizden beklediği, karşılayacağımız hizmetleri en üst seviyede karşılıyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımıza konut edindirme çalışmamız devam ediyor. Kapalı pazar yerimiz tamamlanmak üzere kısa zamanda pazar esnafımızı yeni yerlerine taşıyıp, daha kaliteli hizmet sunmalarını sağlayacağız.  Kendi göbek bağımızı kendimiz kesiyoruz, bugüne kadar hiçbir finansal kaynak kullanmadık. Ben iktisatçıyım, hesap uzmanıyım, bütçe disiplinine dikkat ediyorum.

Özellikle altyapı çalışmaları nedeniyle çok çalışıyor, yolların düzenlenmesi, halkımızın, trafiğin rahatlaması için insanüstü gayret gösteriyoruz.

Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ve vatandaşların olumsuz etkilenmelerinden dolayı, yurttaşlarımızın anlayışına sığınıyor, anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Şunu bilsinler ki, en iyisini, en kalitesini yapıyoruz yapacağız.

Bu çalışmalardan ilçemiz kazanacak yani biz kazanacağız. Vatandaşlarımızın desteğinden son derece memnunum. Aracılığınız ile tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse ben Başkan´ın samimiyetinden ve ilçeye bir şeyler kazandırma gayretinden çok etkilendim.  

Vatandaşların kurum ile ilgili işlerini yapmaktan mutlu oluyor ve kapısı sürekli açık. İlçe insanının düğün, cenaze gibi özel günlerinde hep yanında ve halkla beraber. Başkan´a sağlık ve başarılar dileriz.

 

MİLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ CEYLAN´I da makamında ziyaret ettik. Mükemmel bir insan, dingin ve derinliği olan tam bir profesyonel personeli ile iletişimi son derece gelişmiş. Çalışanlar, güler yüzlü ve sempatik, gerçekten her biri tam bir eğitim uzmanı. Bu kadro beni inanılmaz mutlu etti, gururlandım. Müdür bey, çevresine huzur veriyor, onunla çalışmak bir ayrıcalık olsa gerek.

Çalışmalarını anlattı, okulların başarılarını, kurumsallaşan okulların daha başarılı olduklarını, bu işin istekli, özverili kadrolaşma ve uyumlu ekip oluşturma işi olduğunu söyledi. Fakat işin kendilerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekle bitmediğini, velilerin de büyük sorumluluk almaları gerektiğini, öğrencilere günü birlik vakit ayırmalarının zorunlu olduğunu söyledi.

Öğrencilerimizin derslerdeki başarılarıyla birlikte sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerini de önemsediklerini açıkladı. Bu amaçla, tiyatro, müzik, atölye çalışmaları ile yaratıcılık iç güdüsü kazandırma, üniversite destekli seminer ve konferanslar ile bilgilendirme fırsatlarını öğrencilerimize kazandırmaya gayret ettiklerini belirtti.

Öğrenciler yaşadıkları çağın gereksinimlerine göre fark yaratabilme ve üretme becerileri kazandırmayı amaç ediniyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi göz bebeğimiz olarak algılıyor öyle sakınıyoruz. Okullarımızın güvenlik ve sükunetine önem veriyoruz dedi.

Ve diğer başarıyı artıracak faktörleri anlattı.  Sonuç olarak ilçemizde gelecek kuşaklara yönetici, uzman, liderlik vizyonu kazandırabilecek ve fark yaratabilecek bir  Müdür ve eğitimci kadromuz olduğuna inanıyorum. Başarılar sayın Müdürüm, yürekten kutluyorum.  Bu vesile ile tüm eğitimci ve öğretmenlerimize de selam ve saygılar sunar, başarılar dilerim.