Günümüzde büyük marketlerde, diyet ürünü olarak satışa sunulan balık yağı, harici şekilde yumuşatıcı olarak kullanılabildiği gibi, soğuğa karşı yalıtım sağlaması amacı ile merhem olarak da kullanılmaktadır.

Ayrıca balık yağı kapsül şeklinde de üretilmektedir ve ağız yolu ile kullanılmaktadır. Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık yağı, sağlık açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır.

Balık yağı çok geniş bir yelpazede sağlığın korunmasına yardımcı olur.

Kanser hastalıklarından korunmadan, cilt sağlığına, kemik sağlığının sağlanmasından tansiyon seviyesinin sağlıklı bir seviyede kalmasına kadar çok önemli hastalıkların giderilmesinde etkili rol oynayabilmektedir.

Vücut için oldukça faydalı olmasının yanında özellikle balık yağı kapsülü fazla tüketilirse vücut için zararlı da olabilir. Aşırı tüketimde alerji oluşabilir.

Sebepsiz yere özellikle doktora danışmadan balık yağı kapsülleri tüketilmemelidir. Tüketilen balıkların yüksek miktarda cıva içermemesine de dikkat edilmelidir.

Ayrıca karaciğer rahatsızlığı olanlar, diyabet hastalığı olanlar, kalp ritim bozukluğu olanlar, yüksek tansiyon, deniz ürünlerine alerjisi olanlar, obezite rahatsızlığı olanlar balık yağı kapsülünü mutlaka doktora danışarak kullanmalıdır.

Yani herhangi bir rahatsızlığınız varsa ya da düzenli olarak herhangi bir ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak balık yağı kapsülü kullanmalısınız.